21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez'in hizmetine evet

Kepez Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında, 2007 yılı İdari Faaliyet Raporu, CHP’nin ve MHP’nin ret oyuna karşın, oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda ortak bildiri ile Akdeniz Üniversitesi’nde, karşıt gruplar arasında yaşanan eylemler kınandı.
Kepez Belediyesi’nin, Nisan ayı Meclis toplantısında 2007 yılı İdari Faaliyet Raporu görüşüldü.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in, başkanlığında toplanan mecliste, 15 gündem maddesi karara bağlandı.

Mecliste, Akdeniz Üniversitesi’nde karşıt gruplar arasında yaşanan üzücü olaylar da, Ak Parti’nin, MHP’nin, CHP’nin ve Bağımsız Meclis Üyeleri’nin ortak bildirisi ile kınandı. Gençlere kışkırtıcı oyunlara gelinmemesi çağrısı yapılan bildiri de, “Gençlerimizin ne idüğü belirsiz güçlerin kışkırtmalarına alet olmamalarını, öncelikle kendilerine sonra da tüm milletimize zarar vereceğini bilmelerini istiyoruz.” görüşüne yer verildi.

Gençleri sağduyuya davet eden Başkan Öner de, böyle üzücü olayların bir daha yaşanmamasını diledi. Nisan ayı meclis toplantısında, 2007 yılı gelir ve giderleri ve bunlarla ilgili hesap kayıt ve işlemlerinin denetimine ilişkin denetim komisyon raporu da okundu. Raporun okunmasının ardından 2007 yılı İdari Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi. Muhalefet partilerinin meclis üyeleri ve bağımsız meclis üyeleri, faaliyet raporuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Raporla ilgili eleştirilere cevap veren Öner, 4 yılda öncelikli sorunlarını çözdükleri Kepez’e, çağdaş bir kent kimliği kazandırdıklarını söyledi. Vakıflarla ilgili 13 mahallenin 50 yıllık Vakıf mülkiyeti sorununu çözdüklerini anımsatan Erdal Öner, şunları söyledi: “Ahatlı tapulanmasındaki 226 parselle ilgili bir sıkıntı yok. Vakıflarla ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladık. Bu bölgede vatandaşlarımıza tapularını dağıtmaya başladık. Sütçüler tapulanmasında da, hak sahiplerine tapularının tahsisi işlemlerinde teknik çalışmalarda sona yaklaşıldı. İfraz işlemlerinin tamamlanmasıyla parsel bazında hak sahiplerine tapu tahsisi işlemlerine başlayacağız.”

Ayakları yerden kesildiği eleştirilerine Öner, “Hayır, ayaklarımız yerden kesilmedi. Hep vatandaşın yanında, halkın içinde olduk. Vatandaşımın, mahallesine, evine, camiine, okuluna gittim. 4 yıldır halkın hizmetkârı gibi çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum” yanıtını verdi.

Parklarda içki yasağı uygulanması iddiasıyla ilgili de Kepez Belediye Başkanı, “Parklarımızda, mesire alanlarımızda içki içenlere müdahale etmemiz asla söz konusu değildir. Söz konusu alanlarda kanun maddesi gereğince içki satışı yapılmamaktadır. Şu ana kadar mesire alanlarımızda, parklarımızda içki içenlere müdahale etmedik, etmeyiz.”görüşünü dile getirdi.

Projeniz yok, eleştirisine de Öner, şu yanıtı verdi: “ Kentsel dönüşüm projesi olan 1400 konutluk toplu konut projesi bizim dönemimizde başladı.448 konut tamamladık. 392 konutun ihalesi gerçekleşti. Kepezli’nin ayağı çamura değmeyecek ilkesiyle 4 yılda 379 km sıcak asfalt döktük. Bizden önceki iki dönemde dökülen sıcak asfalt 96 km.dir. Antalya’ya 3 bin 500 kişilik spor salonu kazandırdık. Kepez’in değerini artıran 103 parkı tamamladık. Bölgeye ekonomik canlılık getirecek olan esnaf çarşısının temelini attık. Kent Ormanı, yapay şelale, Tek Sarnıç Mesire Alanı, Fevzi Çakmak Mesire Alanı, bizim dönenimizde yapıldı. Basketbola yatırım yaptık ve şimdi Beko Basketbol Ligi’ndeyiz. Çiçek Mezadı projesi imar planları tamamlandı. Yıllardır konuşulup da çözülemeyen Altınova’nın imar planları bizim dönemimizde bitirilme aşamasına geldi. Antalya’nın bir ayıbı olan Toptancı Hal Yolu üzerindeki hurdacıları kaldırdık. Yeşil Kuşak Projesi’ni başlattık. Ramazan Şenliği, Çiçek Festivali, Yağlı Pehlivan Güreşleri ile Kepez, kültür ve sanatta hak ettiğini bizim dönemimizde aldı. Sıcak asfaltıyla, parkıyla, tapu sorunun çözümüyle, kaldırımıyla köy görünümündeki Kepez’e çağdaş bir şehir kimliği kazandıracak projeleri 4 yılda yaptık. Rekor hizmetle değerini artırdığımız Kepez’de şimdi inşaat patlaması yaşanıyor. Kepez’in eğitim, sağlık alanındaki sorunları da çözüyoruz. 4 yılda Kepez’e 26 okul, 6 sağlık ocağı kazandırdık. Vatandaşlarımızın, modern bir Kepez’de mutlu bir şekilde yaşaması için gece-gündüz çalışıyoruz.“

Başkan Öner’in konuşmasının ardından Kepez Belediyesi’nin 2007 yılı İdari Faaliyet Raporu, CHP’nin, MHP’nin ret oyuna karşın, Ak Parti ve Bağımsız Meclis Üyeleri’nin evet oylarıyla kabul edildi. 2007 yılı İdari Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi sırasında, yasa gereği Meclis Başkanlığını, Başkan Vekili Mücahit Polat yaptı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 18:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?