1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez'in ilk karakolunun temeli atıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, cansiperane bir şekilde vatandaşa hizmet eden emniyet teşkilatının ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Altınova Sanayici ve İşadamları (ALTINSİAD) tarafından, Hazine'den Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen arazi üzerine yaptırılacak Altınova Polis Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan temel atma törenine Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, ALTINSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, Kepez Belediye Başkan yardımcıları, iş adamları ve Altınova'da oturanlar katıldı.

ALTİNSİAD Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, bölgeye acil bir ihtiyaç olarak karakol binası yapılmasını kararlaştırdıklarını belirterek, 3 bin 700 metrekare arazi üzerine yapılacak üç katlı polis merkezini üç ay gibi bir zamanda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Altınova Polis Merkezi'nin bölgeye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, devlet millet dayanışmasının güzel bir örneği olan Altınova Polis Merkezi'nin bölgenin güvenlik ve emniyet ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Kepez Belediyesi olarak emniyet teşkilatına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Tütüncü, şunları söyledi: "Emniyet teşkilatımızın, birçok ihtiyacını elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da belediye olarak halkımıza cansiperane bir şekilde hizmet eden emniyet teşkilatımızın yanında olacağız. Devlet-millet işbirliğiyle yapılacak bu polis merkezinin diğer ilçelerimize de örnek olmasını diliyorum."

Altınova'da sanayici ve iş adamlarının bölgeye karakol yapmalarından mutlu olduklarını dile getiren Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de, ALTINSİAD'a, ülke meselelerine sahip çıkmalarından ve bölge insanına güzel hizmetlere vesile olmalarından dolayı teşekkür etti.

Antalya İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da, Altınova Polis Merkezi'nin, Altın Polis Merkezi veya Altınkol ismini alabileceğini anımsatarak şöyle konuştu: "Kendi okulunu kendin yap kampanyasından sonra Altınova'da da, kendi polis merkezini kendin yap kampanyasının ilk adımı atıldı. Altın Polis Merkezi, vatandaş, iş adamı destekli yapımıyla, binasının mimari güzelliğiyle, yapacağı güzel hizmetlerle Türkiye'ye örnek olacaktır."

Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu da, yoğun bir şekilde göç alan, büyüyen ve gelişen, 2008 yılı rakamlarına göre 9 milyona yakın turistin geldiği Antalya'da, İl Emniyet Müdürlüğü'nün, vatandaşın güvenliğini sağlama görevini hakkıyla yerine getirdiğini söyledi. Balcıoğlu, Altınova Polis Merkezi'nin de, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamakta önemli bir görev üstleneceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol, düğmeye basarak Altınova Polis Merkezi'nin temeline ilk harcı attı. Üç ay gibi kısa bir zamanda bitirilmesi hedeflenen Altınova Polis Merkezi, Kepez ilçesinin ilk karakolu olacak. Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü, acil olarak ilçeye iki karakol binası daha yapılmasını talep ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?