22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepezlilere yüksek tansiyon anlatıldı

GÜNSELİ AKAYDIN KEPEZLİLERE YÜKSEK TANSİYONU ANLATTI

Kepezaltı Toplum Merkezi’nde mahalle sakinlerine yönelik sağlık bilgilendirme toplantısına katılan Dr. Günseli Akaydın, “Tansiyon kötü bir düşman” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın sosyal hizmetlerde gönüllü danışmanlığını yürüten eşi Dr. Günseli Akaydın, Kepezaltı Toplum Merkezi’nde ev hanımları ile bir araya gelerek, hipertansiyon hakkında bilgi verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Antalya Soroptimist Kulübü (Antalya İş ve Meslek Sahibi Kadınları Derneği) işbirliği ile Kepezaltı Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinlik mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Günseli Akaydın’ı büyük bir dikkatle dinleyen kadınlar, hipertansiyon hakkında bilgi aldı.

Hipertansiyonun mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini belirten Dr.Akaydın, hastalığın geçici olmadığını belirtti. Mutlaka ilaç kullanılması ve hekim tavsiyesine uyulması gerektiğini vurgulayan Dr. Akaydın, “Hastalığın genel bir tanısı yok. Vakaların yüzde 95’i yaş, cinsiyet, şişmanlık, sigara, tuz, aşırı alkol, stres ve genetik yatkınlık gibi nedenlere bağlı olarak seyrediyor. Stresten uzak durun. Küçük şeyleri kafanıza takmayın” dedi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Evde Bakım Hizmetleri ekiplerince, toplantıya katılan mahalle sakinlerine yapılan hipertansiyon taramasını da yakından takip eden Dr. Günseli Akaydın, 80 yaşındaki Ayşe Tekin’in tansiyonun yüksek çıkması üzerine Tekin’le yakından ilgilendi. Sağlık ekipleri, taramadan geçirdikleri ev hanımlarına tansiyon takiplerini düzenli yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Toplantı sonunda Dr. Günseli Akaydın mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayarak sohbet etti.

GÜNSELİ AKAYDIN KEPEZLİLERE YÜKSEK TANSİYONU ANLATTI
GÜNSELİ AKAYDIN KEPEZLİLERE YÜKSEK TANSİYONU ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 11:46:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 12:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?