22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepezliler'in bayram coşkusu

Antalya merkeze yeni ilçe olan Kepez'de, ilk resmi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği, Seyhan Caddesi'nde düzenlenen törenle; protokolün, öğrencilerin, binlerce ilçe halkının katılımıyla birlik ve beraberlik duyguları içerisinde coşkuyla gerçekleştirildi.

Kepez'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluşu yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yeni ilçe olan Kepez'de, ilk resmi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük ilgi gördü.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. yıldönümü kutlama törenleri, binlerce Kepezlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kepezliler, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan kutlama törenleri, Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit'in, Kepez İlçe Garnizon Komutanı Beşir Acar'ın ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'in ilçe kaymakamlık hizmet binasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Kepez Belediyespor Tesisleri'nin yanındaki Seyhan Caddesi'nde 29
Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni düzenlendi. Törene, Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez İlçe Garnizon Komutanı Beşir Acar, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Kepez İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Özcan, siyasi partilerin ilçe başkanları, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve binlerce Kepezli katıldı.

İlçe Kaymakamı Özyiğit, İlçe Garnizon Komutanı Acar ve Başkan Öner, tören
alanını dolaşarak, öğrencilerin ve vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti. Törende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Türkiye'yi bir çiçek bahçesine benzeterek, şunları söyledi: "Türk vatanında her bir güle, çiçeğe yer var. Çiçekleri yaşatmak için seferber olan hizmetkârlar, devlet de var. Çiçeklerden mutluluk, haz aldık. Çiçekler de mutluluk, haz aldı. O çiçekler ne mi? O çiçekler Sünni'dir, Hanefi'dir, Şafi'dir, Alevi'dir. O çiçekler, köken itibariyle yerine göre Ermeni'dir, Kafkas muhaciridir, Balkan muhaciridir, yerine göre de Türk'tür. Bizim bahçemizde herkese yer var. Bizim bahçemizde herkese yaşama imkanı var. Üstelik severek, birlikte, beraber olmanın hazzını tadarak yaşama imkanı var. Aynı bahçeden su almaya, tat almaya bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Çerkez'i de, Laz'ı da, Siirtlisi de, Muşlusu da o gülü koklayacak, koklamaya devam edecek."

Özyiğit'in konuşmasının ardından Mustafa Kemal Dedeman İlköğretim Okulu'nun
ve Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi'nin halk oyunları gösterisi, Cumhuriyet coşkusuna renk kattı. 60 okulun geçiş töreni de renkli sahneler yaşandı.

Anaokulu öğrencilerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini ve "Atam İzindeyiz" pankartını taşıması büyük alkış aldı.

Geçiş töreniyle Kepez'deki ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona
erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?