1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepezli'ye yeni yaşam merkezi

KEPEZ BELEDİYESİ’NDEN KENT ORMANI PROJESİ

Kepez Belediyesi’nce hazırlanan proje ile Kepezüstü’ndeki kent ormanı, yeni bir yaşam merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Kepez Belediyesi, Antalya kent merkezi, deniz ve doğanın bir arada görülebildiği tepeleri, turizm kenti imajına yakışır hale getirmek için yeni projeler üretti. Kepez Belediyesi, Masağı’ndaki 10 dönümlük seyir terası projesinden sonra, şimdi de Kepezüstü’ndeki kent ormanını çekim merkezi yapmak için hazırlıkları tamamladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün fikirleriyle hazırlanan proje çerçevesinde kent ormanı, mesire alanı olarak yeniden düzenleniyor. 70 dönümlük bir alanda uygulanacak olan proje ile Türkiye’nin en büyük Atatürk masklarından birisi ve yapay şelalenin de bulunduğu kent ormanı, birbirini tamamlaması bekleniyor.

Hazırlanan proje çerçevesinde ise mesire alanında park çalışması başlatıldı. Kültürel ve sosyal tesislerin yer alacağı mesire alanında üretici ile tüketicinin bulaşacağı bir pazar sokağı da oluşturulacak. Kent Ormanı’nda ayrıca çocuk oyun alanı, spor alanı ve otoparkta yer alacak.

Mesire alanının yeniden düzenlenmesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Tütüncü, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, Kepez Belediyesi’ne tahsis ettiği araziye yeni bir kimlik kazandırmak amacıyla proje çalışmasını başlattıklarını söyledi. Tütüncü, projenin tamamlanmasıyla kent ormanının, 7 gün 24 saat kullanılabilecek bir yaşam merkezi haline geleceğini belirterek, şunları söyledi: “Mesire alanında, pazar günleri, üretici ile tüketicinin buluşabileceği bir köy pazarı kuracağız. Seyir teraslarıyla, mesire alanına gelecek vatandaşlarımız, Antalya kent merkezinin izlenme imkanı bulacak. Kültürel ve sosyal tesisleriyle kent ormanını, Antalyalılar için oksijeni bol, havası temiz güzel bir yaşam alanı haline getirmek istiyoruz” dedi.

KEPEZ BELEDİYESİ’NDEN KENT ORMANI PROJESİ
KEPEZ BELEDİYESİ’NDEN KENT ORMANI PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 18:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?