21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kibelya'dan para kazanacaklar

KİBELYA BEBEKTEN PARA KAZANACAKLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gönüllüler Derneği işbirliği ile gerçekleştiren Kibelya bebekleri istihdam projesine katılan 18 kadın daha sertifikalarını aldı.

Santral Aile Eğitim Merkezi'nde Kibelya bebeklerinin yapımını öğrenen kadınlar için sertifika töreni düzenlendi. Törene Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi ve Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın, Mustafa Akaydın'ın kız kardeşi Leyla Özhan, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batmaz ile sertifikalarını almaya hak kazanan 18 kadın katıldı.

Törende konuşan Günseli Akaydın, kadınların 2 ayda toplam 32 saat kurs alarak Kibelya yapımını öğrendiklerini dile getirdi. Kadınların aynı zamanda yurttaşlık eğitimi de aldıklarını belirten Akaydın, kadınların kurs gördüğü sürede çocuklarını da Masal Odası'nda eğlendirdiklerini söyledi. Günseli Akaydın, kursu tamamlayan kadınların evlerinde Kibelya bebek üreterek, aile bütçelerine katkı koyabileceklerini vurguladı. Kibelyaların pazarlamasında da kadınlara yardımcı olacaklarını belirten Akaydın, projelerinin süreceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 10:25:03
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 12:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?