1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kıbrıs gazilerine anı madalyası

Antalya'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kıbrıs barış harekatına katılan gazilere anı madalyası verildi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' ünvanının verildiği 19 Eylül, tüm Türkiye'de 'Gaziler Günü' olarak kutlanıyor. Türkiye'de çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlanan Gaziler Günü, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelenk sunumuyla başladı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kadir Alkış, Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TMGD) Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer, dernek üyesi gaziler ve çok sayıda idari mülki amirleri törende yer aldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan TMGD Antalya Şube Başkanı Sezer, laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye'nin sonsuza kadar yaşatmanın her Türk vatandaşının asli görevi olduğunu belirtti. Sezer, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet olgusuyla bir bütün" olduğunu söyledi.

Daha sonra Kıbrıs barış harekatına katılan gaziler, Ali Şimşek, Ali Kaşlı, Turan Aslan, İbrahim Akar, İbrahim Bilir, İbrahim Dinç, Yıldırım Karacan, Hakkı Akhan ve Günay Dörtkardaşlar'a, Vali Yüksel, Garnizon Komutanı Çelikin ve Belediye Başkanvekili Alkış anı madalyası takdim etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 11:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?