15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kılıçdaroğlu Antalya'da

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret ederek toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Akaydın tarafından belediye önünde çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu ve Baykal partililerin sevgi gösterileri ile belediye binasına girdi. Akaydın ile bir süre görüşen Kılıçdaroğlu ve Baykal ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Belediye İş Sendikası ve Tüm Bel-Sen ile imzaladığı toplu sözleşme törenine katıldı. Burada CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Deniz Baykal'ın yan yana oturması dikkat çekti.

TÜRK SOLU İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Bir önceki Genel Başkan Baykal ile şimdiki Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kampanyanın son gününde Antalya'yı onurlandırması beni çok mutlu etti. Bugün Türk Solu ve Türk devrimciliği adına tarihe geçecek bir gün" dedi.

EYVAH DİVAN MI KURULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise törende yaptığı konuşmada, "Masalar kurulunca Akaydın'ı çağırdılar. 'Eyvah' dedim 'Divan mı kuruldu?" şeklinde konuştu.

Sosyal demokratların temel amacının barış ve huzuru sağlamak olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bir ülkede yaşayan tüm insanların barış içerisinde üretmesi, barış içerisinde yaşayan toplumu olgunlaştırmak, geleceğe hazırlamak hepimizin görevi olmalıdır. Anayasa değişikliklerine arkadaşlarım girdi. Maalesef üzülerek ifade edeyim bazı sendikalar olayların farkında değil. Çünkü onlar dar pencereden dünyaya bakıyor. Sanıyorlar ki hep bu iktidar olacak. Oysa sendikalar her siyasal partiye

eşit mesafede olmalı. O sendikaları da sizin dikkatinize sunmak istiyorum. Bir iktidar döneminde bir memur sendikasının sayısı yüzde 700 artıyorsa, o sendikanın gerçek bir sendika olmadığını hepinizin dikkatine sunarım."

ANTALYA'YA BİRLİKTE GELMEK BENİM İÇİN ONUR

"Antalya'ya önceki genel başkanımızla gelmek benim için güzel bir olay" diyen Kılıçdaroğlu, "Benim için bir onur. Telefon ettim lütfedip kabul ettiler, beraber geldik. Antalya ikimizi beraber görmekten çok mutlu. Antalya değil, bütün Türkiye çok mutlu. Çünkü bizim bir amacımız var. Huzur içinde yaşayan bir Türkiye. Gülümseyen bir Türkiye yaratmak. Gelecek kaygısı olmayan bir Türkiye yaratmak" dedi.

DAYATMA İLE ANAYASALAR HAZIRLANMAZ

Bunun için "Herşey bizim mübarek ellerimizde" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onu iyi değerlendirirsek gereğini yaparsak, aklımızı ve mantığımızı kullanıp kim ne yapmak istiyor diye sorgularsak, gerçeği buluruz. İnsanımızın sağ duyusuna güveniyorum çünkü dayatma ile dünyanın hiçbir ülkesinde Anayasalar hazırlanmaz. Toplumu bölen bir Anayasa topluma huzur getirmez. Onun için biz bu Anayasa'ya 'Hayır' diyoruz. Neden 'Hayır' diyoruz. 'Hayır' dememizin gerisinde kocaman kaygı

duyulan bir Türkiye var. O nedenle hepimiz oy kullanırken düşünmemiz gerekiyor. Bir gece evlerimizin basılıp, sabaha karşı göz altına alınıp aylarca tutuklanmak bu Anayasa'ya 'Evet' denirse, çıkan sonuç bu olursa, kimse şaşırmasın. Yargı bağımsız değil. Yargı daha da bağımlı hale getirilmeye çalışılıyor. Siyasallaşan bir yargı kamu vicdanını yaralar. Sağduyulu insanlara bakın, demokrasiye bakın ülkede demokrasi, hak var diyoruz. En çok sayın Başbakan bunları kullanıyor. "

DEMOKRASİNİN KILICI ÜNİVERSİTELERİN ÜSTÜNDE

Törendeki konuşmasını "Sayın Başbakan kendisine sordu mu üniversiteler bu ülkede konuşmuyor diye" sözleri ile sürdüren Kılıçdaroğlu, "100'ün üzerinde üniversite var. Anayasa değişiyor üniversitelerde müthiş bir sessizlik var. O baskıyı kuran gücünü hükümetten alıyor. O baskıyı kuran gücünü YÖK'ten alıyor. Demokrasinin kılıcı üniversitelerin üstündeyse, orada özgürlük yok demektir. Ben geleceğe yönelik hiç umutsuz olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Bir kişi bile kalsak, doğruyu savunsak, başarılı olacağımıza inanıyorum. Bugün bir yarın iki sonra milyonlar gelecek" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 17:11:03
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?