1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kılıçdaroğlu'na protesto şoku!

KILIÇDAROĞLU'NA CEMEVİNDE PROTESTO

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da cemevi ziyareti sırasında bir kadının protestosu ile karşılaştı.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'ya geldi. Antalya'da inşaatı devam eden cemevini ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi kurarken bir ayrım yapmamıştır' dediği sırada Kadriye Demir isimli bir Alevi kadın ayağa kalkarak, "CHP de milletvekili ayrımı yapıyor. Meclis'te o koltuk size çok mu tatlı geliyor? Ben bir Tuncelili olarak sizi orada istemiyorum. Onur Öymen, Aleviler ölünce mutlu mu? Alevilerin sayesinde mecliste duruyorsunuz" diyerek Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Demir'in bu sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Düşüncelerinize saygı duyuyorum. İnsanları seveceğiz, kırmayacağız. Biz çocuklarımıza, gençlerimize yeniliği, doğruluğu, dürüstlüğü öğreteceğiz. Geçmişe takılıp kalırsak hata yapmış oluruz. Geçmişte yapılan hatalara biz sahip çıkmıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, protestonun ardından konuşmasını kısa tutarak cemevinden ayrıldı.

Cemevi ziyareti öncesinde Ziraat Odası Başkanlığı'nın genel kuruluna katılan Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin açık ve net bir şekilde adım adım faşizme doğru gittiğini iddia etti. Hitler dönemini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yurtsever aydın olarak bu ülkede her bireyin sorumluluğu var. Küçük ayrıntılardan bölünme lüksümüz artık bitmiştir. Türkiye birleşme değil, çözülme sürecinin içerisine sokulmuştur. Bu çözülme sürecinde bu ülkenin aydınları, işçisi, emeklisi, köylüsü üzerine düşen

sorumlulukları yerine getirmelidir. Eğer küçük ayrıntılar ile hala kavga edip bölünürsek çözülme sürecine katkıyı biz de yapmış oluruz" dedi.

Türk halkının çözülme sürecini başlatan iktidara oyları ile ders vermesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, yargının bağımsızlığına değinerek, "Yargıya kurumsal baskının yapıldığı yerde demokrasi ve hukuk işlemez. Eğer bu baskı yapılıyorsa demokrasi ve hukuk askıya alınmış demektir" değerlendirmesinde bulundu.

 

"BİZDEN FARLI DÜŞÜNEN İNSANLARA SAYGI GÖSTERECEĞİZ"

"Terör örgütüyle pazarlık masasına oturmanın gerekçesi olabilir mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve Sanayi Bakanı neredeyse terörü aklayacaklar. Terörü başlatan PKK değil midir? Bitirecek de PKK'dır. Sorun var mı, elbette var. İnsan hakları ihlali var. Bizimle aynı şeyi düşünmeyen, bizden farklı düşünen insanlara saygı göstereceğiz. Kaos ortamı toplumu kutuplaştırır. Kaos ortamında duygular aklın önüne geçer. Bu, konuşularak çözülür. Hangi etnik kimlikte olursa

olsun, hangi inançta olursa olsun kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu ülkeyi beraber kurduk, sorunları da beraber çözeceğiz. Biraraya gelmekten, konuşmaktan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz. Birisi farklı düşünce söylediği zaman ona saygı göstereceğiz. Bunları yapmak zorundayız."

Türkiye'de domuz gribi aşısın bile kavga unsuru haline geldiğine değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir Başbakan bunu yapabilir mi? Nasıl bir Başbakan, nasıl bir halet-i ruhiyesi vardır anlamak mümkün değil. Her sözünde öfke, kızgınlık, küfür, hakaret var. Bir ülke nasıl böyle yönetilebilir? Sevgi ve hoşgörüyü egemen kılmak çok mu zor? Aşıda bile toplumda bölünmeye yol açıyorsanız aşıda yaptığı bölünmeyi diğer konularda daha derinden yaptığınızın farkında mısınız?"

Toplumun kutuplaşmasından Başbakan yarar sağlayacağını sanıyorsa yanılıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Toplum zarar görür. Ülkenin daha derin sorunları var. Milyonlarca çocuk yatağa aç giriyor. Sayın Başbakan biraz da bu konuları çözse. Çevresinin dışına bir çıksa. Yakınları ve akrabaları zengin oldu, tamam. Bakanların da yakın akrabaları zengin oldu, tamam. Biraz da halka bakın. Yeter artık sizin yedikleriniz. Halk 2 kilo makarnaya muhtaç" dedi.

 

"PARTİLERİN KAPATILMASINA SEVİNMEYİZ"

DTP'nin kapatılmasıyla ilgili de açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde siyasal partilerin önemini biliyoruz. Siyasal partiler ülkeye hizmet etmek için var olan kurumlardır. Siyasal partilerin kapatılmasını istemeyiz. Ama siyasal partilerin o ülkelerin anayasasına göre çalışması temel kuraldır. Ortaya çıkan bir yargı kararı var, ona da saygı gösteririz. Belirli çevreler eleştirebilir, eleştirilere de saygı göstereceğiz. Ama sonuçta var olan temel bir nokta var. Biz kendi ülkemizde terörü de

teröre destek verenleri de istemiyoruz. Biz kendi ülkemizde kardeşce, hoşgörü içerisinde, birbirlerimizin sorunlarını aklı egemen kılarak çözmek isteyen bir ülkeyi var etmek istiyoruz. Eğer bu yolda gidebilirsek ne mutlu bize. Bir siyasal partinin kapatılmasından hiçbir zaman ne keyif alırız ne de zevk alırız .Sadece üzüntü duyarız. Keşke her siyasal parti anayasaya uygun faaliyette bulunabilse" dedi.

Bir gazetecinin 'Erken seçim olabilir mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "O konularda hiçbir yorum yapmak istemiyorum. Şu an önümüzü görme şansımız yok. AK Parti iktidarının yol açtığı ciddi bir kaos var. Toplumun her kesiminde müthiş bir duyarlılık var. Toplumu daha sakin, duygulara fazla teslim olmadan daha akılcı davranmaya davet ediyorum" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA CEMEVİNDE PROTESTO
KILIÇDAROĞLU'NA CEMEVİNDE PROTESTO
KILIÇDAROĞLU'NA CEMEVİNDE PROTESTO
KILIÇDAROĞLU'NA CEMEVİNDE PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:16:02
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 15:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?