15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kılıçdaroğlu'na tam destek!

CHP ANTALYA İL BAŞKANI ÖZER ÜLKEN:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'dan tam destek geldi.

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun devlet deneyimi olan, dürüst, saygın bir partili olduğunu belirterek, "Antalya İl Örgütü Kemal Kılıçdaroğlu noktasına sıcak bakacaktır. Biz parti neferleriyiz. Genel başkanımız değiştiği takdirde duygularımız bir tarafa, mantığımız ve partiden aldığımız bilincimiz farklı. Partimiz, önümüzdeki genel seçimle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde de mücadelesine devam edecek. Kendisine güveniyoruz" dedi.

CHP Antalya İl Örgütü olarak Deniz Baykal'ın istifa ettiği günden bu yana hain komplonun Baykal'ın tekrar resmi sıfatına kavuşturularak beraberce bu hesaplaşmanın yapılması doğrultusunda olduğunu belirten Ülken, şunları söyledi: "Ama ilerleyen süreç, Baykal'ın kararlı şekilde tekrar göreve gelmeyeceği şeklinde gelişti. Baykal'ın 'Kılıçdaroğlu ile toparlanıyor mu parti, bakın bakalım' söylemleri de etkili oldu."

En önemli hususun il başkanları toplantısı olduğunu anlatan Ülken, şöyle konuştu: "İl başkanları tedirginlik içindeydi. Kılıçdaroğlu bir gün önce adaylığını açıklamıştı. Böyle bir gelişme olunca toplantı tedirginlik içerisinde olacak düşüncesi vardı. Ama Baykal oraya bir bildiri gönderdi. Bildiride, 'Gün ağlaşma ve hesaplaşma günü değildir' anlayışı içinde il başkanlarından CHP'nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içerisinde, yeni yönetimin oluşmasına el birliği ile destek olmamızı istedi.Tüm arkadaşlar rahatladı bu bildiri ile."

ÇELİŞKİLİ DURUM VARMIŞ İZLENİMİ OLDU

İl başkanları toplantısında eski Genel Başkan Deniz Baykal'a vefa borcu olduğunu, kendisinin evinde ziyaret edilmesi konusunu tüm başkanların söylediğini belirten Ülken, "Toplantının sonunda birkaç arkadaş kaldığında, bir imza toplama sözkonusu oldu. Bazı arkadaşların Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklansın sonra Baykal'a gidelim diye yaklaşımı oldu. Bazı arkadaşlar önce Baykal'ın evine gidelim sonra imza atalım dedi. Bu polemik bazı arkadaşların aceleci hareketleri çelişkili bir durum varmış gibi bir izlenimi kamuoyu gündemine düşürdü" ifadelerini kullandı.

Önemli olanın Deniz Baykal'ın evinde kendisinin yaptığı bu çağrının il başkanları tarafından kabul görmesi olduğunu vurgulayan Ülken, sözlerine şöyle devam etti: "Ben Baykal'ın bu birlik, beraberlik oluşma noktasında memnuniyetini hissettim. Baykal'ın 'Kemal Kılıçdaroğlu ile toparlanıyor mu bakın bakalım' diye evini ziyaret eden birkaç kişiye söylemişti. O şekilde bir eğilim olduğunu görmüştük."

ASLOLAN ÇELİK GİBİ ÇIKMAK

CHP İl Başkanı Özer Ülken, en büyük görevin, partinin birlik beraberlik ve bütünlük içerisinde çelik gibi, Genel Kurultay'dan çıkmak olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Bizim için aslolandır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:45:00
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?