22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kilise Önderleri' Perge'yi gezdi

Fener Rum Patrikhanesi'nin davetlisi olarak 2008'in ''Aziz Pavlos Yılı'' kabul edilmesi dolayısıyla Türkiye'de bulunan ''Ortodoks Kilise Önderleri'', Perge Antik Kenti'ni gezdi.

Fener Rum Patrikhanesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen "Ortodoks Kilise Önderleri" dün akşam 88 kişilik bir ekiple THY'ye ait özel uçakla Antalya'ya gelmişti.

Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'un ev sahipliğinde düzenlenen Perge gezisine ABD Başpiskoposu Dimitrios, Estonya Metropoliti Stefan, Kıbrıs Başpiskoposu Hrisostomos, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, Arnavutluk Başpiskoposu Anastasios, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya Başpiskoposu Hristoforos eşlik etti.

Havanın yağışlı olması nedeniyle Perge Antik Kentinin tamamını gezemeyen "Ortodoks Kilise Önderleri" daha sonra Antalya Kaleiçi'nde bulunan Suna İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü ve Müzesi'ni gezdi. Bartholomeos, enstitü müdürü Kayhan Dörlük'ten müze ve kilise hakkında bilgi aldı.

Akdeniz Medeniyetleri Müzesi'ni gezen Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Antalya'ya her gelişinde Akdeniz Medeniyetleri Müzesi'ni ziyaret ettiğini söyledi.

2008'in ''Aziz Pavlos Yılı'' kabul edilmesi dolayısıyla düzenlenen etkinlik programına Antalya'da bulunan Perge Antik Kentini kattıklarını belirten Bartholomeos, "Türkiye'de bulunan din adamlarıyla birlikte Perge Antik Kenti'ni ziyaret ettik. Havanın yağışlı olması sebebiyle antik kentin tamamını gezme fırsatını bulamadık. Yerli turist olarak yine geleceğim'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?