16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kilise projesi tamamlandı

KİLİSE PROJESİ TAMAMLANDI

Alanya ve Almanya arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Müzeyyen Dreessen ve Axel Lippek tarafından 3 yıl önce başlatılan Kültür ve Diyalog Turu devam ediyor. Tur kapsamında Almanya'nın çeşitli kentlerinden 20 kişilik bir heyet Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Alanya 2500 yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Bu farklılığımız Alanya'da önce Almanların sonra çok farklı kültürlerin yaşamasına neden oldu. İlçede 35 farklı ülkeden yerleşik yabancılar var. Bu yabancılar ilçemizde 20 bin mülk edindi. Bunların bir kısmı sürekli burada ikamet ediyor, bir kısmı da sezonluk geliyor. Kendilerine ait meclisleri var ve kendilerine 'Yeni Alanyalılar' diyorlar” şeklinde konuştu.

İlçedeki yabancıların ibadetlerini yapabilmeleri için Kültür Sarayı'nda bir bölümün tahsis edildiğini belirten Başkan Sipahioğlu, “Kültür Merkezi'nde ibadetlerini yapıyorlar ancak Tophane Mahallesi'nde tarihi bir kilisemiz var. Tarihi kilisenin restorasyon projesi tamamlandı. Restorasyonun bitmesi ile birlikte kilise yabancılara açılacak. Tek bir mezhebe değil, bütün mezheplere açılacak” dedi. Yerel yönetimler olarak ilçede yaşayanları etnik ve dini kökenlerine göre ayırmadıklarını ifade eden Başkan Sipahioğlu, ilçede yaşayan yabancılara kucak açtıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 13:07:01
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?