1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kimsenin suç işleme lüksü yok'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek "Türkiye'de kimsenin suç işleme lüksü yoktur" dedi. Şahin, DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Aydemir'in Diyarbakır'da hizmet değil kimlik siyaseti yaptığını söyledi.

Antalya'ya bir dizi açılışlar için gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Konyaaltı ilçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yılmaz'ın seçim bürosunu Büyükşehir Belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ile birlikte yaptı.  Açılışta ilk olarak partililere hitap eden Bakan Şahin, Konyaaltılılardan Abdurrahman Yılmaz için oy istedi.

Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, dün partisinde CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mehmet Sevilgen'in istifası sorusuna "ben hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmam. Kendi tercihleridir. Sayın Sevilgen'in hakkında hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle siyasi partilerin iç mekanizmalarıyla ilgili kişisel olarak da adalet bakanı olarak da bir yorumda bulunmayı uygun bulmuyorum" diye konuştu.

Doğan grubuna verilen cezayla ilgili ise Bakan Şahin, daha önce bu tür soruları cevapladığını Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyledi.  Bakan Şahin, "İdarenin eylem işlemleri sebebiyle haksızlığa uğradığını iddia eden vatandaşlar ve kurumlar olabilir. Bu iddialarını yargıya taşırlarsa haklılıklarını yargıda ispat ederlerse. Mağduriyetleri giderilmiş olur. Benim söyleyebileceğim bir haksızlığa uğradığını hakkında haksız işlem yapıldığını iddia eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve vatandaşların kurduğu kuruluşlar yargı yolunu seçerlerse. Yargı Türkiye'de bağımsızdır. Kimsenin hakkını kimseye yedirmez" dedi.

Deniz Feneri dosyasının Frankfurt Başkonsolosluğu'na ulaştığını belirten Bakan Şahin, "Dosya kısa süre içerisinde Türkiye'ye ulaşacaktır. Aldığım bir bilgiye göre, pazartesi günü veya hafta içerisinde gelecektir. Adalet Bakanlığı olarak da bizim görevimiz dosyayı Ankara Cumhuriyet başsavcılığına hemen göndermek olur. Kimse telaşlanmasın Türkiye'de bir suç isnadı karşısında bulunan kim olursa olsun yasal gereği yargı organlarımız görevlerini yaparlar. Hata yapan hatasının karşılığını mutlaka görür. Suç işleyen hangi siyasi partiden ve ya kime yakın olursa olsun Türkiye'de kimsenin suç işleme lüksü yoktur. Ben bu tür iddiaların siyasi tartışma konusu yapılmasına hatta siyasi polemik konusu yapılmasını yadırgıyorum. Sanki Türkiye'de bir şeyler ört bas ediliyormuş. Gibi izlenim veriliyor. Bu tür polemikler Türk adaletine olan güveni sarsar. Türkiye'de güçlü bir yargı vardır. Hakim ve savcılarımız her şeyi didik didik ararlar ve gerekeni yaparlar hiçbir endişeye gerek yok" dedi.

Diyarbakır'da yaşanan olaylarla ilgili olarak da Şahin, "Diyarbakır'ın terörden yarın ne olacak endişesinden sıyrılmak istediğini düşünüyorum. Her gün muhtelif yürüyüşlerle. Genç ve çocuklarımızın Emniyet güçlerimize taş ve molotof kokteyli attığı yürüyüşlerle camların çerçevelerin indiği bir Diyarbakır görüntüsünden en çok Diyarbakırlıların rahatsız olduğunu düşünüyorum. O nedenle bu seçimler Diyarbakırı bu görüntüden kurtarmak için Diyarbakırlıların önüne konmuş en büyük fırsattır. Ben Diyarbakırlıların bu fırsatı değerlendireceğini düşünüyorum. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Aydemir, belediye başkanı olarak hizmet yapmıyor. Kimlik siyaseti yapıyor. Türkiye'de kimlik siyaseti yapmaya ne gerek var. Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes kendine nasıl inanıyorsa, nasıl huzur içinde olmayı yeğliyorsa o şekil davranmasının önünde bir engel yok."

Türkcel Süper ligde bugün oynanacak karşılaşmada Konyaspor- Antalyaspor karşılaşmasından Antalyaspor'un galip gelmesini isteyen Bakan Şahin, "Gecen hafta oynanan karşılaşmada Antalyaspor'a mağlup olan bir Galatasaraylı olarak ilk kez üzülmedim. Demek ki ben Galatasaray'dan daha çok Antalayspor'u seviyormuşum. Antalyaspor'un Galatasaray'ı yenmesine sevinen bir adam artık Galatasaraylıyım iddiasında da bulunmamalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 17:46:22
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 18:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?