1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kimseye kırgın değilim'

AK Parti’nin Kepez Belediyesi’nde 29 Mart yerel seçimleri için aday olarak AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Hakan Tütüncü’yü göstermesine, mevcut Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’den yazılı bir açıklama geldi. Öner, açıklamada “Kurucular kurulu olduğum partimin Kepez’le ilgili aldığı kararı anlayışla karşılıyorum. 5 yıllık hizmet dönemimde makama sevdalı değil, millete hizmet sevdalısı oldum” dedi.

Dün, Cam Piramit Kongre Merkezi’nde, AK Parti’nin Antalya’daki bütün ilçelerdeki belediye başkan adayları açıklanmış ve Kepez Belediyesi’ne aday olarak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Tütüncü layık görülmüştü. Bunun üzerine Kepez Belediyesi’ne aday adaylık başvurusunda bulunan mevcut başkan Erdal Öner seçilememişti. Öner, bugün yazılı bir açıklama yaparak, gelişmeler hakkında açıklamada bulundu.

Kepez’i, Antalya’nın vitrini yapmak için bir çok proje yaptığını ve vatandaşlara verdiği hizmet sözünü tamamlamak için 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere Kepez Belediye Başkanlığı için yeniden aday olduğunu belirten Öner, “10 bine yakın esnaf, 8 bine yakın ev ziyaret ettim. Sonrasında da vatandaşlarımızın teveccühü, ilçe halkının yoğun isteği üzerine bir dönem daha Kepez’e hizmet etme kararı aldım. Kurucular kurulu olduğum partimin Kepez’le ilgili aldığı kararı anlayışla karşılıyorum. 5 yıllık hizmet dönemimde makama sevdalı değil, millete hizmet sevdalısı oldum” dedi.

Makamların saltanat yeri olmadığını söyleyen Başkan Öner, “Hiçbir zaman koltuk, makam sevdalısı olmadım. Milletin kararı ile geldiğim bu yüce hizmet makamından, yine milletimin kararıyla gideceğimin bilinciyle Kepez’e hizmet ettim. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktı. Önemli olan belediye başkanlığı görevinden sonra Kepez’in mahallelerinde rahatça dolaşabilmekti. Önemli olan bu görevden sonra insanlarımızın Allah razı olsun, demesi idi. Önemli olan Kepez’de kalıcı eserler bırakmaktı” diye konuştu.

Adayların açıklanmasının ardından binlerce Kepezli ve partilinin kendisini araması sonrası ilgilerinden mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu açıklayan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, sözlerini şöyle sürdürdü, “Demek ki Kepezli vatandaşlarımın artık ayakları çamura ve toza değmiyor. Büyük çok amaçlı parklarla, mesire alanlarıyla güzelleştirdiğimiz, değerini artırdığımız Kepez’de artık gecekonduların yerini modern konutlar alıyor. Bin 400 toplu konut projesiyle kentsel dönüşümü başlattığımız Kepez, değişiyor, modernleşiyor. Kepez’in 50 yıllık kanayan yarası Vakıf Mülkiyeti sorununu çözdük. Şimdi 20 bine yakın vatandaşımız tapusuna kavuşuyor. Eğitime, spora, çocuklarımıza önem verdik. Kepez’e 33 okul yapılmasına vesile olduk. Türkiye’nin 5. büyük spor salonunu Türk sporuna kazandırdık. En önemlisi insana değer verdik. Makamlarda oturarak değil, mahallelere, evlere, okula, hastaneye giderek hizmet ürettik. Hizmette rekorlar kırdık. Türkiye’ye örnek gösterilen bir belediye haline geldik. Göreve geldiğimizde sorunlar yumağı olan Kepez’i, 5. hizmet yılımızda Antalya’nın vitrini haline getirdik. İnsanlarının yüzü gülen, sorunsuz, tertemiz, şaibesiz bir şekilde Kepez bırakmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Öner son olarak da, “Belediye başkanlığını, hizmeti bir bayrak yarışı olarak gördüm. Kepez halkına hizmet etmekten, sorunları çözmekten büyük onur duydum. Hizmette benimle birlikte olanlara da teşekkür ediyorum. Yeniden aday gösterilmediğim için hiç kimseye kırgın ve dargın değilim. Söylentilerin aksine parti değiştirmeyi veya partimden istifa etmeyi asla düşünmüyorum. Bu partinin kurucular kurulu üyesiyim. Başka bir partiden de aday olmam söz konusu değildir. Seçimin ve adayların ülkemize ve Antalyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesinin kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:58:34
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 18:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?