1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kınalı kuzular askerlik yolunda

Konyaaltı ilçesi Aşağı Karaman köyünde vatani görevlerini yapmak üzere askere gidecek olan 10 genç için kına gecesi düzenlendi. Aşağı Karaman köyünde asker adaylarına asker kınası yakıldı.

Köy Muhtarı Hüseyin Kakız tarafından ilköğretim okulu bahçesinde düzenlenen kına gecesine, ailelerin yanı sıra asker adayları ile arkadaşları katıldı. Uzun süre müzik eşliğinde eğlenen 1989/2 tertip 10 asker adayının eline daha sonra anneleri tarafından tek tek kına sürüldü. Asker uğurlama gecesinde konuşan Köy Muhtarı Hüseyin Kakız, "Bu yoldan hepimiz geçtik. Bu görev, vatana verilecek en güzel görevdir. Bu vatan onlara emanet. Askerlerimize kına yaktık. Vatan beklemeye uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun. Hepinize iyi görevler diliyorum" dedi. Askere gidecek gençler ise vatani görevlerini yapmaktan ötürü gurur duyacaklarını söyledi.

Asker annesi Gülsüm Güneş de, asker annesi olmaktan gurur ve şeref duyduğunu belirterek "Geleneğimiz gereği kuzuya kına sürerler adak sahibine kurban olsun, gelinin eline kına sürerler evine kurban olsun, askere gidecek gencin de eline kına sürerler ki vatanına kurban olsun" dedi.
Asker uğurlama ve kına gecesi gece geç saatlere kadar sürerken duygulu anlar yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 13:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?