22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kınalı kuzulara dualı uğurlama

KINALI KUZULAR DUALARLA UĞURLANDI

Antalya'nın Elmalı ilçesinde, 1990/3 tertip asker adayları, davul zurna eşliğinde halaylarla acemi birliklerine uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Elmalı Kaymakamlığı Askerlik Şubesi ve Elmalı Belediyesi işbirliği ile hazırlanan asker uğurlama töreni, belediye önünde yapıldı.

Ömer Paşa Camii Müezzini Özcan Doğan ve Yeşil Cami İmamı Bayram Öztürk Hocanın yapmış oldukları duaların ardından tören başladı. Törene Elmalı Kaymakamı Murat Çekmen, Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, asker aileleri ile vatandaşlar katıldı. Oğullarının eline kına yakarak askere uğurlayan bir baba, "Askerlerimiz, her askerin hissettiği gibi vatanını canıyla ve kanıyla korumaya hazır. Yüzyıllardan beri memleketimizde güzel bir gelenek olan oğlumun eline kına yakarak kınalı kuzumu askere gönderdik" dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise, Elmalı Kaymakamlığı Askerlik Şubesi ve Elmalı Belediyesi işbirliği ile hazırlanan asker uğurlama töreni düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Çünkü, siz gençler bizlerin gözbebeğisiniz, annelerinizin ve babalarınızın kınalı kuzususunuz. Çok önemli bir göreve gidiyorsunuz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşlarının, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği bu güzel vatanı bu güzel toprakları bu

güzel bayrağı kollamak uğruna bu göreve layık olarak asker ocağına gidiyorsunuz. Bizim geleneğimizde düğünden önce geline kına gecesi yapılır. Kurban bayramlarında koçlara kına yakılır ve askere giden gençlere kına yakılır. Allah hepinize sağ salim gitmeyi nasip etsin ve şimdiden hayırlı tezkereler dilerim."

Askerler ve asker aileleri uzun süre yöresel saz ekiplerince eğlendi. Elmalı Belediyesinin hazırlamış olduğu helva ikramı ile eğlence sona erdi.

KINALI KUZULAR DUALARLA UĞURLANDI
KINALI KUZULAR DUALARLA UĞURLANDI
KINALI KUZULAR DUALARLA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 11:15:00
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 15:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?