1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kındılçeşme'deki çalışmalara tepki

Kemer'in günübirlik piknik alanı Beydağları Sahil Milli Parkı alanında kalan Kındılçeşme kamp alanında yürütülen inşaat faaliyetinin durdurulması istendi.

İnşaatın iptali talebiyle Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz eşliğinde 15 kişi bir açıklama yaptı.

Halen iş makinelerinin ve inşaatların sürdüğü Kındılçeşme önünde bir açıklama yapan Gündüz, "13 Haziran günü Antalya, Göynük, Kemer ve Türkiye'deki çevrecilerin katılımıyla Kındılçeşme'de bir miting düzenleyeceğiz. Bu konuda hazırlıkları yapıyoruz" dedi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, amaçlarının Kemer'in tek mesire yeri olan Kındılçeşme'nin halkın kullandığı bir alan olarak kalmasını sağlamak ve oluşacak çevre felaketinin yaşanmaması olduğunu söyledi. Gündüz, yetkililere seslenerek bir kez daha bu yanlıştan dönmelerini istedi.

13 Haziran tarihinde Kındılçeşme'de bir miting yapacaklarını ve buna hazırlandıklarını söyleyen Gündüz, "Kındılçeşme, Olympos Milli Parkı sınırları içerisinde. Burada 80 ile 200 yaş arasında çeşitli ağaçlar var. Ayrıca her yıl burada binlerce kişi kamp ve piknik yapıyor. Ayrıca burada her yıl değişik türde kuşları izlemeye gelen kuş gözlemcileri burada haftalarca bu kuşları izliyor. Burasının kamp alanı olarak kalması lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 09:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?