22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kiracı' sanatseverlerle buluşacak

'KİRACI' ADLI OYUN SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

AVM'ler yüzünden mesleğini bırakmak zorunda kalan bir esnafın verdiği hayat mücadelesini anlatan Ümit Ziya Altı'nın yazıp yönettiği 'Kiracı' isimli traji komik oyun, AESOB Oda Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, birlik bünyesinde Ocak ayında kurulan AESOT Oda Tiyatrosu'nun geniş bir oyuncu kadrosu ile sahneye koyacağı 'Kiracı'nın galasına tüm Antalyalılar'ı davet etti. Sevimçok, “Oyunumuz, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda 06 Nisan'da esnaf ve sanatkar ile tüm Antalya halkı için ücretsiz olarak sahnelenecektir” dedi.

AESOB olarak tüm üyeleri sanatsal etkinliklerle buluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Sevimçok, “AVM'ler konusu esnafımızın kanayan bir yarası haline gelmiştir. Bizler de bu rahatsızlığımızı hemen hemen her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Şehir merkezinde açılan yeni AVM'leri bırakın, artık mahalle araları dahi kontrolsüz bir şekilde açılan cep marketlerle doldurulmakta ve esnafın söylemleri dikkate alınmamaktadır. İnsanları, insanlara, insanla ve yine insanca anlatan bir sanat dalı olan tiyatro ile esnafımızın bu önemli sıkıntısını bu seferde sanat yoluyla ilgililere duyurmak istedik. Sanata ve esnafımızın bu sesine duyarlı olan herkesi oyunumuza bekliyoruz” dedi.

'Kiracı' oyununda yeni açılan büyük alışveriş merkezleri yüzünden baba mesleği olan bakkallığı bırakarak dükkanını kapatmak zorunda kalan bir esnafın ev kirasını dahi ödeyemeyecek bir hale gelmesi ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 14:11:03
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 14:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?