22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kiraz, yoluna kavuşuyor

KİRAZ, YOLUNA KAVUŞUYOR

At ve katırlarla ulaşımı sağlanan Antalya'nın Konyaaltı İlçesi Yarbaşçandır ve Çitdibi köylerinin ortak mahallesi olan Kiraz Mahallesi modern yola nihayet kavuşuyor.

Yarbaşçandır ve Çitdibi Köyleri'nin ortak mahallelerinden olan Kiraz Mahallesi arazi yapısının dağlık ve engebeli olması nedeniyle at ve katır sırtında patika yollardan geçerek yetiştirdiği ürünleri pazarlamak için şehre taşıyan köylüler, yeni yapılacak yol sayesinde artık araçlarla ulaşım sağlayabilecekler.

Mahallelerinin modern yola kavuşacak olmasından dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Konyaaltı İl Genel Meclisi Üyeleri Ayhan Abay, İlhan Buğdaycı, Süleyman Sakin ve Gülay Bolatan'a teşekkür eden köylüler "Atalarımız asırlardır bu patika yollardan yetiştirmiş oldukları ürünleri at ve katır sırtında şehre taşımış ve büyük zorluklar çekmişler. Bizler de bu çağda halen aynı zorlukları çekmekteyiz.Yeni açılacak yollar sayesinde bizler ve gelecek nesiller ürünlerini daha rahat bir şekilde araçlarla ulaşımını sağlayacaklar" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 16:39:02
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 16:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?