7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kırcami'ye imar sözü

Antalya'da, Kırcami bölgesinin 35 yıldır çözülemeyen imar sorunu sona eriyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile birlikte bölge sakinleriyle toplantı yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sorunu çözeceğine dair söz verdi


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Muratpaşa Belde Başkanı Niyazi Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün Kırcami bölgesi sakinleriyle toplantı yaptı. Toplantıya katılan vatandaşlar, bölgenin yıllardır çözülemeyen imar sorununu dile getirdi.

 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, imar sıkıntısının çözümüyle ilgili son aşamada olduklarını söyledi. Bugüne kadar verdiği bütün sözü tuttuğunu anlatan Türel, şöyle konuştu: "Karşınıza yüzümüz ak, gönlümüz pak çıkıyoruz. Burada imar sorunu 35 yıldır sürüyor. Bizden önceki yöneticiler sizlerin sorunlarını çözeceklerini söylediler ancak sorunlarınıza bir sorun da onlar eklediler."


Kırcami Bölgesi'nin imar sorununun çözülmesinde sona geldiklerini belirten Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Bizden önce görevde bulunan arkadaşlar hep sizlerin duygularıyla oynamış. Biz, yapamayacağımız hiçbir şey için söz vermeyiz, sizlerin karşısına da boynumuz bükük çıkmayız. Yalancı pehlivanlara inanmayın. Bunlar kendi gazetelerinde her gün benimle ilgili ahlaksızca, kişilik haklarıma saldırırcasına haberler yapıyor. Onlar halkı kolay kandırdıklarını sanıyor. Ama biz yolumuza devam edeceğiz. Kırcami'nin yıllardır çözülemeyen imar meselesinde artık sona yaklaştık. İçiniz rahat olsun."


BİZE DESTEK VERİN


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, "Türkiye'nin sorunlarına bir düğümde biz atalım diye değil sizlerin sorunlarını çözelim diye bu görevlere talip olduk. Bugüne kadar ekonomi, sağlık, alt yapı ve her alanda yaptığımız işleri sizler çok iyi biliyorsunuz. Onun için size kendimizi anlatmaya gerek yok" dedi.


Başkan Türel'in imar sorununu çözeceğine dair söz verdiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz de devlet olarak kapı gibi arkasındayız. Yasaysa, yasa çıkarırız. Sizin de 22 Temmuz'da bize desteğinizi görmek istiyoruz. Çünkü, başka biri gelirse iktidara Türel'in elini kolunu bağlar. Sizlerden kendim için, Başbakan için değil kendiniz için, Türkiye'nin geleceği için bir dönem daha AK Parti'yi iktidara getirmenizi istiyoruz."


ANTALYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ


Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Kırcami bölgesini iyi tanıdığını ve sorunlarını bildiğini ifade ederek, "Eskiden burası tarım merkeziydi. Ama günümüzde sadece maydanoz ekiliyor. Dolayısıyla bölgede 35 yıldır devam eden imar sorununu biliyoruz. Bu sorunun çözümü için belediyemiz göreve geldikten sonra girişimleri başlattı. 35 yıllık sorunun çözümünde 3 yılda büyük mesafe kaydedildi. İddia ediyoruz Büyükşehir Belediye Başkanımız görev süresinin sonuna kadar mutlaka bu bölgenin imar sorununu çözmüş olacak" dedi.


AK Parti kadroları olarak verdikleri sözleri yerine getirdiklerini anlatan Samani, şöyle konuştu: "Yıllardır tamamlanamayan Alanya-Antalya karayolunu, kent merkezinde trafiğe çözüm getiren köprülü kavşakları, modern üst geçitleri, Antalya Devlet Hastanesi ek binasını ve birçok yatırımı sizler gözlerinizle görüyorsunuz. Sorunları azalmış daha güçlü ve güzel bir Antalya için çalışıyoruz."

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 19:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?