21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kırmızı ışıkta geçen yayaya 55 YTL

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafik kazalarını engellemek, vatandaşların huzur ve güven içinde yolculuk yapmalarını sağlamak ve denetim etkinliğini artırmak amacıyla kırmızı ışıkta geçen yayalara ceza yazdı.

Atatürk Caddesi girişindeki Tekel Kavşağı'nda yapılan ve 15 dakika süren uygulamada 17 yayaya kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle 55'er YTL ceza kesildi. Kavşak sistemi içerisinde polisler olduğu halde kendilerine kırmızı ışık yanarken karşıdan karşıya geçen yayalar, kesilen cezalara tepki gösterirken, “Biz böyle bir uygulama olduğunu bilmiyorduk. Sinyalizasyon sistemi çok uzak yere konulmuş ve göremediğimiz için geçtik” dedi.

Kimi yayalar kesilen cezaların habercilerin kameraları önünde yazılmasını, “Kamera şakası yapıyorsunuz” diye nitelendirirken, yaşlı bir adam görüntü çeken gazetecilere tepki gösterdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Enver Taner Sumra, “Bizim amacımız insanlara ceza yazmak değil. Bilinçli bir toplum olabilme yolunda yayaların da sürücüler kadar kurallara riayet etmesini sağlamak ve halkımızın can güvenliğini korumak” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 14:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?