21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kısa Film Festivali başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Gençler Arası Kısa Film Festivali başlıyor.

367 kısa film başvurusunun olduğu festival 20 Haziran Cuma günü saat 11.00'de konuk sanatçılar ve yarışmacıların Cumhuriyet Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne kadar gerçekleştireceği kortej geçişi ile başlayacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Kısa Çek Film Festivali'nin amacı, sinemaya ilgi duyan bu konuda kendini geliştirmek isteyen ve yaratıcılığına güvenen geleceğin gençlerini ve sinemacılarını ortaya çıkarmak.

Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Prof.Dr. Işık Özkan, Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf ve Video Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Kaya Özakagün, Akdeniz Üniversitesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Fadıl Sözen, Kartal Belediye Kısa Film Atölyesi Yönetmeni Dr. Özlet Taluer, Kurtlar Vadisi Konsept Danışmanı Ömer Lütfi Mete, Yönetmen Yüksel Aksu, Yönetmen Aydın Sayman ve Oyuncu Mehmet Özgür'den oluşan Kısa Film Festivali Jürisi, önseçici kurulun 10'a düşürdüğü film arasından ilk 3'ü belirleyecek.

Kısa Film Festivali ödül töreni 21 Haziran 2008 de saat 20.00'de Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilecek. Festivale katılacak konuk sanatçılar arasında Ömer Lütfi Mete, Tardu Flordun, Hasibe Eren, Sümer Tilmaç, Sueda Çil, Yüksel Aksu, Şefik Onat, Eray Türk ve Mehmet Özgür yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:40:49
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 12:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?