1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kıyı yağmasına hayır mitingi

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi parti temsilcileri, 'Orman ve Kıyı Yağmasına Hayır' adı altında bir eylem düzenledi.


Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Kındıl Çeşme ve Göynük beldelerinde yürütülen inşaat çalışmalarının durdurulması için 'Orman ve Kıyı Yağmasına Hayır' mitingi düzenlendi. Türk Tabiatını Koruma Derneği ve TEMA Vakfı'nın önderliğinde 15 sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi partilerin katıldığı eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Milli Park olarak ilan edilen Kındıl Çeşme'de düzenlenen eylemde kıyı kanunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini içeren sloganlar atıldı.


Eylemde bir konuşma yapan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Başkanı Hediye Gündüz, kıyı ve milli parklar kanununun uygulanmadığını belirtti.
2004 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ihale açması sonucu 110 dönümlük alanı 29 yıllığına 340 bin TL'ye kiraladığını söyleyen Kındıl Çeşme'deki Kamp Bölgesi İşletmecisi Niyazi Gökhan, "İmar planında kamp bölgesi olarak gözüküyor. Ağaç kesme iddiası gerçek değildir. Kesilenler çalı ve çırpıdan ibarettir. Bir tek ağaç kesilmeyecek. Yapmaya da yetkimiz yoktur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 18:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?