1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kız kardeşlerin FIFA kart gururu

Antalya'daki hakem seminerinde Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından gerçekleştirilen FIFA kokart töreninde kokartlarını alan iki kız kardeş, futbol sahalarında bayan hakem sayısının artmasının hoşgörü ortamını sağlamaya yardımcı olacağını söyledi.

WOW Topkapı Palace Otel'de gerçekleşen kokart töreninde Kadriye ve Dilan Gökçek kardeşler de, yeni yılda FIFA kokartı takarak, uluslar arası müsabakalarda düdük çalma hakkını yeniden kazandı. Tören sonrasında İHA'ya açıklamalarda bulunan bayan hakemler, sahalardaki bayan hakem sayısının artmasını çok istediklerini söyledi.

13 yıllık hakem olduğunu belirten Kadriye Gökçek, "Son 3 yıldır FIFA kokartı taşımaktayım. Uluslararası müsabakalara hakem olarak görev yapıyorum. Gayet başarılıyım. Uluslar arası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum" dedi.

Dilan Gökçek de, 13 yıllık hakem olduğunu ifade ederek, "5 yıldır FIFA kokartı taşımaktayım. Türkiye'de 2. ve 3. Lig maçlarında hakemlik yapıyorum. Ülkemizi, çağdaş Türk kadınını, Atatürk'ün çizdiği çağdaş Türk kadını profilini Avrupa'da elimden geldiği kadar temsil etmeye çalışıyorum. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

FIFA kokartını yeniden taktığımız için gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Bayan hakemliğin Türkiye'de çok yeni olduğunu kaydeden Dilan Gökçek, "Bu konuda Lale Orta çok büyük bir çığır açtı. Onun aldığı meşaleyi daha üstlere taşımaya çalışıyoruz. Şu anda 2. ve 3. Lig maçlarını yönetiyoruz. Bunların üstünde Bank Asya 1. Lig ve Turkcell Süper Lig var. MHK'nın verdiği destekle bizler bunun üstesinden gelirsek neden bu liglerde de maç yönetmeyelim. Şu anda futbolda hoşgörü ortamı dağılmış durumda. Fakat, kendi çıktığım maçlardan örnek verirsek 2. ve 3. Lig'de futbolcular ve seyirciler bayan hakeme çok alışmış durumda. Tepkileri hep olumlu yönde. Erkek hakemlere gösterdikleri saygının daha fazlasını bize göstermekteler. Bayan hakemlerin sayısının artmasıyla hoşgörü ortamının büyük ölçüde sağlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 10:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?