16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kızı annesine umut oldu

KIZI ANNESİNE UMUT OLDU

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen nakille 19 yaşındaki Güneş İnsel, 45 yaşındaki annesi İnayet İnsel’e karaciğerinden bir parça verdi.

Yaklaşık bir yıl önce yaşadığı Batman’da Hepatit B ve D'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulan beş çocuklu İnayet İnsel, yaptığı araştırmalar sonucunda Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde ameliyat olmayı tercih ettiğini söyledi. İnsel, “Kızım hastalığımı öğrendiğinde hiç tereddüt etmeden ameliyat masasına yatmayı kabul etti. Onun sayesinde hastalığımdan kurtulacağım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

“Çok hastane gezdik. Yaptığım araştırmalar sonucunda Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nin başarısını öğrendim. Yeniden yaşama döndüm” diyerek duygularını anlatan İnayet İnsel, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi doktorlarına teşekkür etti. Bir yıldır organ beklediğini kaydeden İnsel, organ bağışı konusunda duyarlı olunmasını istedi. Karaciğerinin bir parçasını bağışlayan kızı Güneş İnsel ise annesinin sağlığına kavuşması için hiç düşünmeden ameliyat için gönüllü olduğunu söyledi.

GEÇ KALINIRSA RİSK YÜKSELİR

Operasyon Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Alihan Gürkan, Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Alihan Gürkan, İnayet İnsel’in hastalığının son döneminden yapılan nakille kurtulduğunu bildirdi. Karaciğer hastalarına seslenen Doç. Dr. Gürkan, “Zamanında nakil için başvurmak çok önemli. Çünkü karaciğer nakillerinde ne kadar geç kalınırsa ameliyatın da riski o kadar yüksek olur” açıklamasını yaptı. Ameliyata katılan Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ise, “İnayet İnsel’in karaciğerinin iki ayrı atardamarını mikroskop altında birleştirdik” dedi.

KIZI ANNESİNE UMUT OLDU
KIZI ANNESİNE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 14:49:02
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 15:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?