15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kızılağaç’a ‘mavi bayrak’

KIZILAĞAÇ’A  ‘MAVİ BAYRAK’

Manavgat'a bağlı Kızılağaç turizm bölgesinde ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazanan Club Ali Bey, Silence Beach, Club Nena, Lyra Resord, Aska Washington Resort, İber Hotel Palm Garden ve Starlıght Convention Center-SPA’ya bayrakları, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Başkanı Zekai Aydın ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Üyesi Şerefnur Kayhan tarafından verildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Mavi Bayrak’ın Manavgat’ın yanı sıra çevre ve Türk turizmi açısından olmazsa olmazlar arasında olduğuna dikkat çekerek “Bu yıl Kızılağaç bölgemizde 7 olan Mavi Bayrak sayısının, Kızılağaç bölgesindeki otellerimizin arıtmalarının Manavgat’ta yeni yaptığımız arıtmaya bağlanmasıyla daha da artacağına inanıyorum” diye konuştu.

2010 SEZONUNDA 7 OTEL MAVİ BAYRAK ALDI

KITUYAD başkanı Zekai Aydın da çevre bilincinin Türkiye için çok önemli olduğu bilinci ile yapılan çalışmalar kapmasında Kızılağaç turizm bölgesinde 7 otele 2010 sezonunda TÜRÇEV tarafından Mavi Bayrak verildiğini belirtti.

TÜRKİYE EN ÇOK MAVİ BAYRAK’A SAHİP DÖRDÜNCÜ ÜLKE

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Şerefnur Kayhan ise Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ( FEE) tarafından yapılan 2010 yılı Mavi Bayrak ödülü değerlendirme sonuçlarına göre Türkiye’de 314 plaj, 14 marina ve 9 yat ile dünyada İspanya, Fransa ve Yunanistan’dan sonra en çok Mavi Bayrak’a sahip olan dördüncü ülke olduğunu söyledi. Kayhan, Mavi Bayrak uygulamasında Antalya bölgesinin başı çektiğini belirterek özelikle Manavgat’ta 36 tesisin 2010 yılında Mavi Bayrak aldığını ifade etti.

KIZILAĞAÇ’A  ‘MAVİ BAYRAK’
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:35:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 11:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?