1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kızılay'dan kan bağışı çağrısı!

KIZILAY TIR'I KORKUTELİ'NDE

Kızılay Kan Merkezine ait kan toplama TIR’ı Antalya'nın Korkuteli İlçesinde bağışçıları bekliyor

Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından '1 milyon gönüllü kan bağışçısı' kampanyası çerçevesinde Türkiye'ye turuna çıkan Kızılay TIR’ı Antalya'nın Korkuteli İlçesinde kan toplamaya başladı.

Ege bölgesindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra Muğla'nın Fethiye İlçesi ve Antalya'nın Kaş, Kalkan İlçelerine uğrayan TIR’ın Korkuteli'nde 2 gün kalacağı belirtildi. İlçe halkı tarafından büyük ilgi gören TIR’ın önünde kuyruklar oluşması dikkat çekti.

Antalya Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nde görevli doktor Behçet Çırakkoca, vatandaşların TIR’a büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Dr. Çırakkoca, kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu, yapılan kan bağışında da insanı bedenen ve ruhen huzurlu yapacağını kaydetti.

İlçede gün boyunca 100 ünite kan almayı hedeflediklerine ve kan bağışları sayesinde birçok insana hayat verildiğini söyleyen Çırakkoca, "Kan bağışı ile kan hücreleri yenileniyor. Bu nedenle daha sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olabiliriz. Gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90'a varan ölçüde azaltıyor, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor" diye konuştu.

KIZILAY TIR'I KORKUTELİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?