1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kızının hayalini gerçekleştirdi

Antalyalı bir iş adamı, 4.5 yaşındaki kızının ilk defa gördüğü karı çok sevmesi nedeniyle onun hayalini gerçekleştirmek için 'Kar Adası' kuruyor. İş adamı Can Hakan Karaca, sadece AR-GE çalışması 750 bin Avro'ya malolan 'Kar Adası' projesi için düğmeye bastı.

Antalya'da faaliyet gösteren Cantek isimli soğutma sistemleri firmasının sahibi Can Hakan Karaca, 4.5 yaşındaki kızı Bahar Karaca'nın ilk defa gördüğü karı çok sevmesi nedeniyle 'Kar Adası' projesi fikrini üretti. Kızının hayalini gerçekleştirmek için düğmeye basan iş adamı, kentte dört mevsim kar keyfini yaşatmak amacıyla özel AR-GE birimi oluşturdu.

Sadece AR-GE birimine 750 bin Avro harcayan Karaca, 12 metre yüksekliğinde bin 500 metrekarelik alana yapmayı planladığı küre şeklindeki 'Kar Adası'nın 20
metrelik içi kar dolu minyatürünü basına tanıttı. İlki Antalya'da yapılması planlanan kar adasının büyüklüğüne göre 5 ile 20 milyon Avro arasında maliyeti bulunduğu belirtildi.

HASKİ KÖPEKLER VE PENGUENLER OLACAK

Kar adası projesi hakkında bilgi veren Hakan Karaca, "Kızımla Antalya'nın tek kar görebileceğimiz yeri Saklıkent'e gitmiştik. Orada kızım karların içerisinden hiç çıkmadı. Antalya'ya döndükten sonra kızım sürekli kar topu oynamak istediğini söyledi. Kızımın hayalini gerçekleştirmek ve ticari anlamda iyi bir fikir olduğunu düşünerek 'Kar Adası' projesini geliştirdik" dedi.

Bu projeye büyük önem verdiğini anlatan Karaca, şunları söyledi:

"Oluşturduğumuz 30 kişilik AR-GE birimi, kar adasının alt yapısı için
çalışıyor. Kar adasında insanlar kartopu oynayıp kızakla kayabilecek. Haski köpekleri ile kaymanın keyfini yaşayacak olan ziyaretçiler, penguenleri elleriyle besleyebilecekler."

Hayalinin kar adasını deniz kenarına yapmak olduğunu söyleyen Karaca, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanlar Antalya'da denizden çıktıktan 1 dakika sonra kayak yapıp kar topu oynayabilecek. Şu an bu adanın yapılması için yer bakıyoruz. Doğada insanları rahatlatan bir ortam var. Kar odasına girince bu rahatlığı hissedeceksiniz. Kar adasında 4 bin 500 metre yükseklikteki dağın doğal ortamını vereceğiz."

TURİZM ÇEŞİTLENECEK

Antalya'da böyle bir projenin kentin imajına çok büyük katkı sağlayacağını söyleyen Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya'da turizmin çeşitlenmesi amacıyla önemli bir proje. 12 ay içerisinde kar adasını hizmete açmayı planlıyoruz. Dubai'de bu şekilde bir kayak pisti var. Ancak bizim yapmayı planladığımız kar odası projesi konsept olarak çok farklı. Biz de sadece kayak değil. Kar adasında insanlar kar yağışını izleyerek restoran ve kafelerde yemeklerini yiyebilecek. Böylece Antalya'nın turizmine de katkıda bulunacağız."

TEMMUZ AYINDA KAR KEYFİ

Karaca'nın açıklamalarının ardından 20 metre büyüklüğündeki minyatür gazetecilere tanıtıldı. Uzun kollu kazaklar ile karla dolu odaya giren gazeteciler görüntü almakta zorlandı. Odaya eldiven, atkı ve montları ile giren çocuklar temmuz ayında kartopu savaşı yaptılar. Karlar içerisinde oynayan çocuklar deniz simidi üzerinde kayak yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 19:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?