1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

KKTC Kepez'de yaşayacak

KKTC KEPEZ'DE YAŞAYACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü bir araya gelerek iki belediye arasında sosyal ve kültürel alanda yapılacak çalışmaları görüştü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü makamında ziyaret etti. KKTC Antalya Temsilcisi Münir Karman'ın da yer aldığı tanışma ziyaretinde iki belediye arasında sosyal, kültürel alanda neler yapılacağı görüşüldü.

KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar'ı kabul eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Kepez'de, KKTC'yi yaşatmak istediklerini söyledi. Başkan Tütüncü, yavru vatandan gelen misafirleri ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şunları söyledi: "KKTC'deki yurttaşlarımız bizim canımız, ciğerimizdir. Akrabalık duygusuyla birbirimize bağlı olduğumuz insanlarımız bizler için çok önemli. Bu ziyaretle dostluğumuzu pekiştirmiş olduk. Kepez Belediyesi olarak sınırlarımız içerisindeki hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik duygusunu oluşturabilmek, gerek sınırlarımız dışarısında soydaşlarımızla yakın diyalog birlik ve beraberlik iklimini oluşturabilmek önceliğimizdir. Bu bakımdan ziyareti çok anlamlı buluyorum. Bu ziyaretin neticeleri noktasında da çok hayırlı gelişmeleri hep birlikte yaşayacağımızı düşünüyorum."

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise KKTC'nin ve Türkiye'nin ayrılmaz bir parça olduğunu belirterek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yaşayabilmesi için anavatanla birlikte varlığını sürdürme zorunluluğu olduğunu söyledi.

Türkiye'de yerel yönetimlerle her alanda işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Özçınar, sözlerine şöyle devam etti: "Yerel yönetim anlamında ilişkilerimizi geliştirmemiz gerekiyor. İnsanımıza yatırımların, hizmetlerin en güzelini verebilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu birliktelikle belediyeler olarak da hizmeti en iyi noktaya taşıyacağımız inancındayım. Bu tanışmamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonraki aşamada birlikte halkımıza yönelik her türlü hizmeti yapmaya hazırız."

KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, tanışma ziyaretinin anısına Başkan Hakan Tütüncü'ye plaket sundu ve KKTC'ye özgü bir işleme hediye etti.

KKTC KEPEZ'DE YAŞAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 13:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?