21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Klimalı tabuta büyük ilgi

FUARDA SERGİLENEN KLİMALI TABUT İLGİ ÇEKTİ

Antalya'da açılan 2. Şehir ve Teknolojileri Fuarı'nda sergilenen 'klimalı tabut' ile cenazeler aylarca bozulmadan kalabiliyor.

Antalya Fuarcılık, İşletme ve Yatırım A.Ş (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 2. Şehir ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı. 700 belediye başkanı ve üst düzey yöneticinin katıldığı fuarda, Erciyes Hizmet Araçları stantında sergilenen klimalı tabut dikkat çekti. 60 kilo ağırlığındaki tabut, morgu olmayan mahalle ve bazı beldelerde büyük ilgi göreceği düşünülüyor.

Şehir dışında veya doğal afet sonucu beklemesi gereken cenazelerin yaptıkları tabut ile aylarca bekleyebileceğini söyleyen firma genel müdür Alper Sipahi,"Yakınları şehir dışında olan veya doğal afet sonucu bekletilmesi gereken cenazeler oluyor. Klimalı tabut kolayca taşınabilir. Köylerde, belediyelerde, belediye başkanlarının hizmeti için tasarlanmıştır. Son görevimizi yerine getirirken deforme olmasın diye düşünüldü. 20 santigrat derecede bile bir şekilde cenaze 5 saatte deforme oluyor. Kötü koku ve

bozulmalar gerçekleşiyor. Yakınları son halini düzgün görmesi son görevi yerine getirirken, travma etkisi oluşmaması nedeniyle klimalı tabutu öneriyoruz" dedi.

Antalya'ya çok sayıda turist geldiğini ve tabutun proje aşamasında yabancıların da düşünüldüğünü belirten Sipahi, şöyle konuştu: "Ülkemizde yabancı turist ziyareti üst seviyede. Bunların bir kısmı ülkemizde vefat edebiliyor. Bunların ülkelerine nakledilmesi ve kendi inançlarına göre defnedilmesi için de formunun bozulmamasını sağlayarak sevk edilebilecek bir ürün. Hedef defnedilmesinde geçen süreyi uzatmak ve bekletmek. Elektrikle çalıştığından evde bile kullanılabilir."

FUARDA SERGİLENEN KLİMALI TABUT İLGİ ÇEKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 09:59:04
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 11:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?