21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Koca kent yağmura teslim oldu

Antalya’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Birçok ev ve işyerini su basarken, araçlar yollarda kaldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün sabah saatlerinde başlayan ve kenti etkisi altına alan şiddetli yağışların aralıklı olarak 18 Kasım’a kadar devam edeceğini bildirdi. İlk 5 saat içinde Antalya’da metrekareye 77 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, rüzgarın saatteki hızının ise 50 kilometreye ulaştığını açıkladı. Kenti etkisi altına alan şiddetli yağış hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Antalya Havalimanı’nda uçakların iniş ve kalkışı durduruldu. Yetkililer, 2 uçağın havada pas geçtiğini, yağmurun aynı hızla devam etmesi durumunda uçakların başka havalimanlarına yönlendirileceğini bildirdiler.
Öte yandan, yağışlar su baskınlarına da neden oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin, kentin birçok mahallesinde meydana gelen su baskınları sonucu 100’e yakın ev ve işyerine müdahale ettiği belirtildi. Şiddetli yağış nedeniyle Antalya’da bazı mahallelerde de elektrik kesintileri yaşandı.

antalya
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 10:42:17
Güncelleme :16 Kasım 2004 Salı 14:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?