1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köln heyetinden ATSO'ya ziyaret

KÖLN HEYETİ ATSO BAŞKANI BUDAK'I ZİYARET ETTİ

Almanya'nın Köln Kenti Ekonomi Teşvik Kurumu ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

Almanya'nın önemli endüstri merkezlerinden Köln Kenti Ekonomi Teşvik Kurumu Encümeni Dr. Norbert Walter-Borjans başkanlığında, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve işadamlarından oluşan bir heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

Alman heyete Antalya ekonomisi hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Budak, Antalya'nın 2008 yılında yapmış olduğu 725 milyon dolarlık ihracatın yüzde 15'ine yakın kısmının Almanya'ya gerçekleştiğini bildirdi. Antalya'ya 2008 yılında 2 milyon 300 bin civarında Alman geldiğini belirten Budak, Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 25'ini Almanlar'ın oluşturduğunu söyledi.

Almanya'nın özellikle 1980 yılından sonra ülkemizde yatırım yapan önemli ülkelerden biri olduğunu ifade eden Budak, şöyle konuştu: "ATSO üyeleri arasında tekstilden tarıma, havacılıktan medikal sektörüne kadar birçok sektörde faaliyet gösteren Alman ortaklı 406 üye firmamız var. Bu sayı her yıl artıyor biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz."

ANTALYA TATİL CENNETİ

Köln kenti Ekonomi Teşvik Kurumu Encümeni Dr. Norbert Walter Borjans da, Antalya'nın Almanya'da çok iyi bir tatil cenneti olarak tanındığını söyledi. Ziyaretin karşılıklı tanışma ve fikir alış verişi yapmak adına iyi bir fırsat olduğunu belirten Borjans, Köln'de çok fazla kimya ve eczacılık işletmeleri olmasından dolayı sağlık turizmine önem vermeye başladıklarını, Antalya ile karşılıklı olarak sağlık turizmini geliştirmek için işbirliği içinde olunabileceğini belirtti.

Köln'de 2 bin 500 Türk girişimci bulunduğunu belirten Borjans, "Bugün daha çok tanışma amaçlı olan bu ziyaret sayesinde ileride Antalya-Köln ekonomik işbirliğinin gelişeceğini umuyoruz" dedi. Borjans, ATSO Başkanı Budak'ın liderliğinde Antalyalı işadamlarını Köln'e davet etti.

Alman heyeti daha sonra ATSO Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Almanya Ülke Günü Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Köln'deki yatırım imkanları ve ekonomi teşvikleri konularında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Alman işadamları ile Antalyalı işadamları ikili görüşmeler yaptı.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ziyaretin anısına Köln Ekonomi Teşvik Kurumu Encümeni Dr. Norbert Walter Borjans'a seramik bir tabak hediye etti.

KÖLN HEYETİ ATSO BAŞKANI BUDAK'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 15:27:01
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 20:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?