21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Komşu böbreğiyle hayat buldu

 

Kırklareli'nde böbrek yetmezliği nedeniyle 8 yıldır diyalize giren ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen güzellik yarışmasında diyaliz güzeli seçilen 14 yaşındaki bir kız, böbrek nakli ile hayat buldu.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesinde yaşayan 14 yaşındaki Irmak Memiş, 8 yıl önce böbrek yetmezliği çekerek tedavi görmeye başladı. 8 yıldır diyalize giren ve arkadaşları tarafından güzelliği nedeniyle 'çiçek kız' adı konulan Irmak, hayata yeniden 'merhaba' diyebilmek için böbrek nakli beklemeye başladı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde diyalize giren genç kız, burada yapılan güzellik yarışmasında 'diyaliz güzeli' seçildi. Yeşil gözleri ve etrafına saçtığı gülücükleri ile diğer diyaliz hastalarına moral veren Irmak Memiş'e mutlu haber komşusundan geldi.

KOMŞU BÖBREĞİ İLE HAYAT BULDU

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne gelen Irmak Memiş'e, burada yapılan tahlillerin ardından komşusunun böbreğinin doku ve kan uyumunun tam olduğu belirlendi. Doç.Dr. Ali Han Gürkan yönetiminde yapılan ameliyatla hayat bulan Irmak, artık boyu uzayacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

MODACI OLMAK İSTİYOR

Hastalığı nedeniyle okuluna fazla gidemediğini ve bu nedenle derslerinden uzak kaldığını söyleyen Irmak Memiş, "Haftada 3 defa diyalize giriyordum. Bu nedenle okulumu sürekli aksatmak zorunda kaldım. Arkadaşlarımın boyu sürekli uzuyordu. Ancak ben çok kısa kaldım. Bu nedenle üzülüyordum. Böbrek nakli olduktan sonra hem boyum uzayacak hem de derslerimi hiç aksatmayacağım. Derslerime iyi çalışıp modacı olmak istiyorum. Çünkü güzel giyinmeyi seviyorum. Üniversite de moda bölümünü bitirip bu konuda adımı duyurmak istiyorum" dedi.

KIZIM ETRAFINA IŞIK SAÇIYOR

Annesi Binnaz Memiş ise, komşularına teşekkür ederek şöyle konuştu: "Bize yeniden hayat verdi. Kızım hiçbir zaman moralini bozmamıştı. Bundan sonra sağlıklı bir şekilde büyüyeceği için çok mutluyum."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?