1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kömürlüğü kültür müzesi yaptı

Kömürlüğü kültür müzesine dönüştürdü

Emekli öğretim görevlisi Tülay Aktaş, Antalya’nın Aksu İlçesi’nde kömürlük olarak kullanılan 500 metrekarelik alanı kültür müzesine dönüştürdü.

60 bin TL harcayarak kurduğu müzede Aktaş, 205 folklorik heykel sergiliyor.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden emekli olan Tülay Aktaş, müzeyi kurmak için yaklaşık beş yıl çalıştı. Anadolu halkının sosyal yaşamına ilişkin temaları yansıtan heykeller yaptı. Bunlardan 18 insan boyutlarında. Türk kültürüne sahip çıkmak adına böyle bir çalışma içine girdiğini belirten Aktaş, “Hiçbir beklentim olmadan bu müzeyi oluşturup halkın beğenisine sundum. Amacım, Türk kültürünü bütün güzellikleriyle yansıtmak” dedi.

Aktaş, müzeye resmiyet kazandırılması için Müzeler Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak henüz sonuç alamadığı için resmi açılışı yapamadı. İlgililerin duyarsızlığından yakınan Aktaş, “Hiçbir yetkili merak edip gelmedi. Bu duruma asla sitem etmiyorum. Ama yüreğim bazen çok acıyor” dedi.
Aktaş, Anadolu kültürünü yaşamak isteyen herkesi müzesine davet etti: “Saf dünyalarda yaşanan aşklar, mutluluklar, hatta hüzünler bile sanatın ışığında en temiz haliyle bu müzede yansıtıldı. Buradaki çabamın tüm Türkiye’ye örnek olmasını sanata, sanatçıya sahip çıkılmasını diliyorum.” Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da çağrı yapan Aktaş, “Bakan Günay’ın bu müzeye gelmesini çok istiyorum. Bir varoşun yeniden doğuşuna tanık olmasını, kırsal bölgelerden bile müzeyi gezmeye gelen insanların yüzündeki o gülümsemeyi görmesini istiyorum” dedi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 19:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?