16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kongre bürosu yeniden yapılanıyor

ANTALYA KONGRE BÜROSU YENİDEN YAPILANIYOR

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, 1996’dan bu yana ATAV bünyesinde Antalya’nın kongre turizmine büyük hizmetler veren Antalya Kongre Bürosu’nun bundan böyle ATSO’nun da desteği ile Antalya’ya daha fazla kongre ve toplantı çekmek için çalışmalarına hız kazandıracağını bildirdi.

1996 yılında Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesinde kurulan Antalya Kongre Bürosu (ACB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın liderliğinde yeniden yapılanıyor. Antalya bölgesindeki kongre turizmi potansiyelini, uluslar arası pazarda daha etkili bir şekilde tanıtarak, turizmi 12 aya yaymayı hedefleyen Antalya Kongre Bürosu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcılıklarına ATAV Başkanı Nizamettin Şen ve AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır seçildi. ACB’nin diğer yönetim kurulu üyeleri, Volkan Şimşek (POYD), Kerim Çavuşoğlu (TÜRSAB), Prof. Dr. A. Akın Aksu (Akdeniz Üniversitesi), Ömer Durna (THY), Recep Yavuz (Öger Tur), Abdullah Keleş (IC Fraport), Emre Bahtoğlu (Sun Express), Özgen Sağınç (Talya Otel) oluşurken, Denetim Kurulu ise Cumhur Özen (Mardan Palace), Hakan Duran (Cornelia De Luxe), Sedar Akaydın’dan (Aquasan Seyahat Acentesi) oluşuyor.

HEDEF 12 AY TURİZM

Antalya’nın kent ve destinasyon olarak turizmdeki geleceğinin daha sağlıklı şekillenebilmesinin önkoşulunun turizm etkinliklerinin yılın tamamına yayılması olduğunu belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak, “Antalya bölgesindeki otellerde önemli bir kongre ve toplantı altyapısı bulunuyor. Ancak bu potansiyelimizi yeterince değerlendiremiyoruz. Hedefimiz Kongre Bürosu ile bu potansiyelimizi yurt içi ve yurtdışında daha etkin tanıtarak, önemli organizasyonları Antalya’ya çekmek. Kongre ve toplantı turizminin gelişmesi ile hem bölgemizin düşük sezonu hareketlenecek ve turizmin 12 aya yayılması sağlanacak, hem de yüksek gelir gruplarının ve harcama yapma potansiyeli yüksek olan insanlar bölgemize çekilebilecek. Böylece otellerden başlayarak tüm tedarikçi zincirinin, istihdam edilen personelin, kısaca bölgemizde ve kentimizde yaşayan tüm insanların refahının artmasına katkıda bulunulacak” dedi. Antalya’da, İstanbul’da başarıyla uygulanmakta olan modeli örnek aldıklarını belirten Budak, İstanbul Ticaret Odası’nın desteğinin, Turizmi Geliştirme Vakfı’nın bünyesindeki İstanbul Kongre Bürosu’nu son 5 yılda çok iyi bir noktaya getirdiğini söyledi.

YETERİ KADAR DESTEK ALAMADI

ATAV Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen de, 1996 yılında kurulmasına rağmen ACB’nin bugüne kadar ‘Kongre Turizmi’ ile ilgili yeteri kadar destek alamadığını, ATSO’nun çatısı altında bu işin daha hızlı gelişeceğini düşündüklerini söyledi. Antalya’nın kongre turizmi kapasitesinin yadsınamayacak ölçüde olduğunu fakat dağınık yapıda bulunduğunu belirten Şen, Antalya Kongre Bürosu’nun yeniden yapılandırılma çalışmasının, bu potansiyelin bir araya getirilmesi ve turizmin 12 aya yayılması için somut bir adım olduğunu vurguladı. Şen, Kongre Büroları’nın görevinin bir destinasyonu kar amacı gütmeden ama bir pazarlamacı gibi çalışarak tanıtmak olduğunu da kaydetti.

PROFESYONEL EKİP ÇALIŞACAK

Yeniden yapılandırma çalışmalarına başlanan Antalya Kongre Bürosu’na destek sağlanmak için başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya İl Özel İdaresi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOBB olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçilmesi kararlaştırılırken, ACB bünyesinde çalışmaları yürütecek profesyonel bir ekip kurulması, önümüzdeki yurt dışı fuarlara katılım sağlanarak, etkin bir tanıtım yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 17:12:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?