21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Konservatuarda yeni eğitim dönemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı, 2008-2009 eğitim öğretim yılına Başkan Menderes Türel'in de katıldığı törenle başladı.

Başkan Türel, bu yıl 97 öğrencinin eğitim göreceği konservatuarın kendini sanat alanında geliştirmek isteyen gençler için sağlam alt yapı sunduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Kızılsaray Mahallesi'ndeki (Eski ASAT binası) yeni binasına taşındı. Konservatuar yöneticileri ve öğrencileri yeni binaya taşınmakla birlikte 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılına da düzenlenen törenle başladı.

Törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtçephe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Vecihi Öz, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

HER EVDEN BİR MÜZİSYEN

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı'nda 47'si Türk Sanat Müziği, 50 Türk Halk Müziği olmak üzere 97 öğrencinin bu yıl eğitim göreceğini belirterek, "Konservatuarımız, kendini sanat alanında geliştirmek isteyen gençlere sağlam bir alt yapı sunuyor. Buradan mezun olan gençler devlet konservatuarına rahatça girebiliyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu. Başkan Türel, 'Antalya'nın her evinden bir müzisyen' sloganıyla başlayan ve 6 farklı dalda enstrüman eğitimi verilen çalışmaların yeni binada da devam edeceğini söyledi.

Türel, konuşmanın sonunda konservatuarı kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, Musiki Evi'ni kuran ve konservatuara giden yolda büyük emek sarfeden İsmail Baha Sürelsan'ı da rahmetle andı.

MODERN BİNA

Konservatuar Müdürü Ahmet Günay da, yeni modern binada son teknoloji ürünleri kullanıldığını, 12 sınıf, 3 icra heyeti odası, idari odalar, kütüphane, bilgi işlem merkezi bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konservatuara emeği geçen Hüseyin Avni Badak ve Erdal İyiöz'e plaket verdi. Ardından konservatuardan mezun olan öğrencilere de diplomaları verildi. Törenin ardından Başkan Türel, yeni binayı gezdi. İdari bölümleri ve sınıfları dolaşan Başkan Türel, yeni binanın ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEVGÜL YURTSEVEN IP: 212.175.115.xxx Tarih : 18.12.2008 09:14:00

Çdk güzel keşke ben de konservatuara gidebilsem en büyük hayalimdir.