15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Konservatuvarda sınav heyecanı

KONSERVATUVARDA SINAV HEYECANI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği (TSM) ve Türk Halk Müziği (THM) icra heyetlerine alacağı ses ve saz sanatçılarına sınav yapıyor.

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı TSM ve THM Bölümü İcra Heyetlerine sanatçı alımı için sınav açıldı. TSM için 24 korist 14 saz sanatçısı, THM içinse 24 korist 13 saz sanatçısı alınacağı açıklandı. Sınavlar için 162 kişi başvurdu. Adaylar, konularında uzman kişilerden oluşan jüri önünde sanatlarını en iyi şekilde icra etmek ve jüriyi etkilemek için ter döktü.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sanatsal ve kültürel etkinliklerinden birisi olan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda yeniden yapılanma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. TSM ve THM’nin yanında çok sesli müziği Antalya’ya kazandırmak için çok sesli müzik korusu kuracaklarını anlatan Adem Akyürek, “Çok sesli koroyu desteklemek ve altyapısını oluşturmak için ses-şan eğitimi bölümü de açıyoruz. Müziğe ilgi duyan vatandaşlarımızı konservatuvarımıza bekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl kurs olarak başlatılan tiyatroyu bu yıl bölüm haline getirdiklerini kaydeden Akyürek, “Tiyatro bölümümüzde 4 yıllık eğitim vereceğiz. Tiyatro çalışmalarını Yeni Mahalle Semtevi’nde yapacağız. Ayrıca çocuk korosu da oluşturuyoruz. Bu bölümlere öğrenci kayıtları 4 Ekim’e kadar devam edecek” diye konuştu.Akyürek, TSM İcra Heyeti Şefliği’ne Volkan Kırımlıoğlu’nun, THM İcra Heyeti Şefliği’ne Yusuf Yıldız’ın, Çok Sesli Koro Şefliği’ne Dr. Nikolay Merdzhanov’un, Tiyatro Bölüm Başkanlığı’na Filiz Uysal’ın Çocuk Korosu sorumluluğuna Osman Gazi Akçalı’nın getirildiğini açıkladı.

KONSERVATUVARDA SINAV HEYECANI
KONSERVATUVARDA SINAV HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 11:33:04
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 12:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?