7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

‘Kontör lazım, 20'lik olsun'

İzmir Konak'ta işlettikleri manav dükkanında fuhuş için gelenlerin kullandığı "Yarma şeftali istiyoruz" paralosını çözen emniyet, bu kez zehir tacirlerinin kullandığı “Kontör lazım, 20'lik olsun” şifresini kırdı. Antalya'daki operasyonda 5 kişi, 616 gram eroin ve 150 gram esrarla yakalandı.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ekipleri uzun süredir izini sürdükleri uyuşturucu madde şebekesini, teknik takibe aldı. Ekipler Kemer'deki bir alışveriş merkezi önünde uyuşturucu madde satışı yaptığı iddia edilen, uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak suçundan sabıkalı 29 yaşındaki Tekhan Köse'yi takibe aldı.

Gözaltına alınan zanlı, tuvaletinin geldiğini söyleyip portakal bahçelerinin bulunduğu boş bir arazide polisten izin istedi. Bu sırada polis, zanlının poşete sarılı 16 gram eroini toprağa gömmeye çalıştığını fark etti. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlı, sorguya alındı.

Köse'nin eroini 27 yaşındaki Aytaç Alır'dan aldığını söylemesi üzerine operasyon genişletildi. Müşteri gibi davranarak Aytaç Alır ile bağlantı kuran ekipler, uyuşturucu madde satıcısıyla pazarlık yapıp anlaştı. Polis, Çıralı Kavşağı'ndaki teslimat sırasında zanlı Alır'a seri numarası alınan 50 Euro'yu ödeyip uyuşturucu maddeyi teslim aldı. Suçüstü yakalanan zanlı gözaltına alındı.

ŞİFRELİ GÖRÜŞME

Ardından, Aytaç Alır ile ortak çalıştıkları tespit edilen 46 yaşındaki Mehmet Murat Tokgöz ve 34 yaşındaki Ercan Kuyruk'un kaldığı otel odasına baskın yapıldı. Yapılan aramada, gazete kağıdına sarılı 67.7 gram esrar, jelatine sarılı 141.2 gram eroin ile uyuşturucu alım satımını gösteren bir liste ele geçirildi.

Bu 2 zanlının da gözaltına alınmasının ardından polis, emniyette Aytaç Alır'ın cep telefonunun çalması üzerine alarma geçti. Polis, Aytaç Alır'a telefonda, “Kontör bitti, bana kontör lazım, 20'lik olsun” şifresiyle eroin isteyen Kırgızistanlı Rustaim Safarov'un peşine düştü. Eroin pazarlığı yapılan Safarov, Kemer'de bir parkta suçüstü yakalandı.

Uyuşturucu madde şebekesinin, tüm müşterilerinden bu şekilde şifreli siparişler aldığı tespit edildi. Operasyonda toplam 616 gram eroin, 150 gram esrar, uyuşturucu madde satışında kullanılan 5 cep telefonu, 2 bin 250 euro, 730 dolar ve 820 YTL ele geçirildi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Aytaç Alır, Tekhan Köse, Mehmet Murat Tokgöz, Ercan Kuyruk ve Rustaim Safarov çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine göderildi.


Saffet YENİGÜN/DHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 15:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?