21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Konyaaltı Caddesi'ne düzenleme

KONYAALTI CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde başlattığı caddeleri güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Işıklar Caddesi'nin ardından Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Caddesi'nde de peyzaj ve kaldırım düzenleme çalışmalarına başladı. Caddede inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, projenin tamamlanması ile Konyaaltı Caddesi'nin yeni imajının Antalya'ya renk katacağını söyledi.

Proje Antalya Müzesi önünden başlayarak, Yavuz Özcan Parkı önüne kadar olan alanı kapsıyor. Güzergah üzerinde bulunan kaldırımlar yeniden düzenlenecek. Kaldırımlar bazalt ve tuğla taşlarla kaplanarak eski görüntüsünden kurtarılacak. Cadde boyunca yeşil alana ağırlık verilecek. Yeni yeşil alanlar yaratılırken, doğal bitki örtüsü de büyük ölçüde korunacak. Caddeye dikilecek Erguvan, Jacananda, Erytrina ve Defne ağaçları farklı bir güzellik katacak.

Orta refüj yeniden düzenlenerek projeye bütünlük sağlayacak bir görüntüye kavuşturulacak. Türkan Saylan heykelinin bulunduğu meydan da proje kapsamında revize edilecek. Kaldırım çalışmaları Işıklar Caddesi'nde olduğu gibi engelli vatandaşların kolayca kullanabileceği şekilde düzenlenecek. Uluslararası standartlarda engelli rampaları ve oluklu takip taşları ile engellilerin kolayca kullanabileceği kaldırımlar yapılacak. Cadde güzelleştirme çalışmaları sonunda Konyaaltı Varyantı'ndan Işıklar Caddesi sonuna kadar olan bölüm ile Güllük ve Kazım Özalp caddeleri, bir bütün olarak engelli vatandaşların kullanıma uygun bir güzergah haline hale gelecek.

KONYAALTI CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 11:13:04
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 12:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?