22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Konyaaltı Kent Konseyi kuruldu

KONYAALTI KENT KONSEYİ KURULDU

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesi ve Kent Konseyi Yönetmeliği uyarınca oluşturulan Yerel Gündem 21 Konyaaltı Kent Konseyi’nin ilk genel kurul toplantısını yaptı.

Konyaaltı Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan genel kurul toplantısına Akdeniz Üniversitesi, kamu kurumlar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, kamu yararına dernekler, vakıflar ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Genel Kurulu’n açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Konyaaltı Kent Konseyi, ilçemizde, tüm toplum katmanlarının temsil edileceği, görüş ve düşünceleri aktarabileceği, belediyemizle işbirliği içinde, toplum yararına önemli projeler geliştirebileceği, yönetişim kültürünün gelişmesi ve tabana yaygınlaşmasında en güçlü katkıyı yaratacağı inancı içinde bulunmaktayım” dedi. Halkın içinde olmadığı ve toplum desteği bulunmayan hiçbir strateji ve projenin amacına ulaşamayacağını belirten Başkan Böcek, “Hizmetin en iyisine laik güzel ilçemize bu demokratik yapı yani kent konseyi toplumumuzun ortak sesi olarak ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine, modernleşme yolundaki hızlı yürüyüşüne değerler üretecek, önemli kattılar sunacaktır. Kent konseyinin başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Böcek’in konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığına, konsey üyeleri tarafından tek aday gösterilen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oy birliği ile seçildi. Divan kurulu üyeleri Edip Kemal Bahadır, Sibel Dolu Çakmak, Esma Yıldız’dan oluşurken, yürütme kurulu üyeliğine ise Prof. Dr. İbrahim Demir, Süleyman Gürkan, Edip Kemal Bahadır, Bahri Sarı.,Ayhan Adnan Abay, İdris Çakar, Sami Eke getirildi.

KONYAALTI KENT KONSEYİ KURULDU
KONYAALTI KENT KONSEYİ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 11:44:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 14:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?