21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Konyaaltı yaz şenlikleri başlıyor

. Konyaaltı Karnavalı ve 10. Yaz Şenlikleri, 6-8 Ağustos 2004 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, etkinliklerin 2005 yılında uluslararası boyuta taşınacağını söyledi. Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısında etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Turizmciler ve iş adamlarıyla bir dizi görüşme yapılacağını belirten Başkan Böcek, "Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz karnaval büyük ilgi gördü. 50 milyar lirayı aşkın bütçesiyle coşkulu bir karnaval yaşadık, 100'ü aşkın çocuğumuzu sünnet ettirdik. Turizmcilerden gördüğümüz desteği bu yıl da bekliyoruz" dedi.
2. Konyaaltı Karnavalı'nın 6-8 Ağustos 2004 tarihleri arasında düzenleneceğini ifade eden Böcek, "Karnavalın ilk günü denizde ve karada kortej geçişi yapılacak. Sünnet Şöleni düzenlenecek, halk dansları gösterileri ile halk konseri verilecek. İkinci günde ise Feslikan yaylasında halk konseri olacak, karnavalın son günü yağlı güreşler düzenlenecek. Sünnet Şöleni'yle ilgili olarak Konyaaltı Belediyesi sınırları içindeki muhtarlarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Yine bu yıl, dar gelirli ailelerin erkek çocuklarını sünnet ettireceğiz, ailelerin başvuruları başladı. Karnavalda ünlü sanatçılar konuğumuz olacak" diye konuştu.
Başkan Böcek, önümüzdeki yıl karnavalı uluslararası boyuta taşımayı hedeflediklerini de ifade ederek, "Çeşitli ülkelerden dans grupları, kültür-sanat grupları getirmeyi düşünüyoruz. Etkinliklerin Türkiye turizmine, tanıtıma katkısı olacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.
iha-antalya
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 17:12:05
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?