22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kopan bacak yerine 6 saatte dikildi

Antalya'da, havalimanında hareket memuru olarak çalışan 24 yaşındaki kız yağmur nedeniyle apronda kayarak 12 tonluk aracın altında kaldı. Genç kızın kopmaya yaklaşan bacağı ameliyatla yerine dikildi.

Olay, Antalya Havalimanı'nda 20 gün önce meydana geldi. Özel bir şirkette yer hizmetleri hareket memuru olarak çalışan 24 yaşındaki Pınar Özsunar, uçakları iten fush-back aracına bindi. Aracın uçağın havalanmasını sağladıktan sonra başka bir uçağa doğru yönelen Özsunar bu sırada sağanak yağmur nedeniyle ayağı kayarak yere düştü.

Bu sırada 12 ton ağırlığında olan fush-back aracı Pınar Özsunar'ın sağ ayağının üzerinden geçti. Ayağı tamamen parçalanan ve kopmaya yaklaşan Özsunar, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde ayağının yerine dikilmesi için çeşitli ameliyatlar geçiren Pınar Özsunar mikrocerrahi yöntemiyle yapılacak zorlu ameliyata hazırlandı.

MİKROCERRAHİ YÖNTEMİYLE DOKU NAKLİ YAPILDI

Pınar Özsunar diz altından kopmaya yaklaşan sağ bacağı, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli Doç.Dr. Ömer Özkan tarafından 6 saat süren başarılı bir ameliyatla yerine dikildi.

Ameliyatın mikrocerrahi yöntemiyle yapıldığını söyleyen Doç.Dr. Ömer Özkan, "Mikrocerrahi tekniğini kullanarak serbest doku nakilleri yaptık. Yani sol kol ve sol bacağından dokuları alıp sağ ayağına naklettik. Pınar'ın sağlığı şu an iyi. Bir ay sonra Pınar eski günlerine dönmeye başlayacak" dedi.

İzmit'te yaşayan nişanlısı Serkan'ın bir an olsun yanından ayrılmadığı Pınar Özsunar, 20 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Pınar'ın ailesi ise Doç. Dr. Ömer Özkan'a teşekkür ederek, "Dünyalar güzeli kızımız yeniden yürüyeceği için çok mutluyuz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 09:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nihat Demirel IP: 88.250.68.xxx Tarih : 5.11.2008 12:01:39

Geçmiş olsun.