1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kopan kol 9 saatte dikildi

KOPAN KOL DOKUZ SAATTE DİKİLDİ

Antalya'da, geçirdiği trafik kazası sonucu ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yetiştirilen bir kadının kopan kolu dokuz saat süren bir operasyonla yerine dikildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki Emine Süvari, babası Celal Süvari'nin kullandığı içinde oğulları Sezgin (14) ve Ufuk Tufan'ın (10) da bulunduğu otomobille, yayla dönüşü Kuş Yuvası mevkiinde kaza yaptı. Freni patlayan araç, takla attıktan sonra yol kenarındaki demir korkuluklara çarptı. Kazada, Celal Süvari ile Sezgin ve Ufuk Tufan yaralanırken, kolu kopan Emine Süvari de ağır yaralı olarak Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kolu dirsek kısmından sadece derisi tutan yaralının, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmasına karar verildi ve acil müdahale edilmesi gerektiği için ambulans helikopter istendi. Ambulansla Alanya Atatürk Stadyumu'na götürülen Süvari, ardından Antalya'dan gelen hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan genç kadının kolu dokuz saatlik bir operasyonla yerine dikildi.

Bir hafta yoğun bakımda kontrol altında tutulan Süvari, dün Ortopedi ve Travmatoloji servisine çıkarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu görülen Süvari, "Ailece yayladan dönüyorduk. Kaza yaptıktan sonra gözlerimi açtığımda yoğun bakımdaydım. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Eğer kolum dikilmeseydi çok üzülürdüm. Böyle bir kaza yaptığım için şanssızım ama kolum yerine dikildiği için de şanslıyım" dedi.

Genç kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 10:48:00
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 14:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?