1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köpekbalıklarıyla dans!

Antalya'da aquapark içerisindeki deniz parkında tatilciler köpek balıkları ve vatozlarla yüzerek serinliyor.

Aquapark içerisinde kurulan Adaland Sea Park, tatilcilerden büyük ilgi görüyor. Türkiye ve Avrupa'daki ilk ve tek 'İnteraktif Deniz Hayatı Projesi' kapsamında konuklara okyanus atmosferi sunuluyor.

Yaklaşık 35 metre büyüklüğündeki akvaryum içerisinde bulunan 10 adet halk arasında dişsiz köpek balığı olarak bilinen mustelus mestelus cinsi köpek balığı ve 9 adet de vatoz bulunuyor. Köpek balıklarına büyük ilgi gösteren tatilciler akvaryuma girerek vatoz ve köpek balıklarıyla yüzüyorlar. Hem heyecan yaşayıp hem de serinlediklerini söyleyen tatilciler, köpek balıkları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Akvaryuma çekinerek girdiğini söyleyen Finlandiyalı turist İlina Nutelya, "Okyanusun katili balıklar ile aynı akvaryumda bulunmak gerçekten çok heyecan verici. Ama buradaki köpek balıkları zararsız. Onlarla birlikte yüzüp onlara dokunabiliyorum. Hayal etmesi bile güçtü ancak gerçekleşti. Çok mutluyum" dedi.
9 yaşındaki Zeynep Çomak isimli çocuk ise, "Köpekbalıklarından hiç korkmuyorum. İlk girdiğimde çok çekinmiştim. Ama artık alıştım. Sürekli buraya gelip köpekbalıkları ile yüzüyorum. Onları çok seviyorum" diye konuştu.

İnsanların 'Jaws' filminden etkilenerek köpekbalıklarından korktuklarını söyleyen köpekbalıklarının bakıcısı ve su ürünleri mühendisi İsmet Saygu, "Köpekbalıklarını sardalye, uskumru, kalamar ile besliyoruz. Köpekbalıklarının dişleri olmadığı için zararı yok. İnsanlara da çok alıştılar. Vatozlarında iğneleri alındı. En büyük köpekbalığımızın boyu 1 metre 70 cm. boyunda. Günde ortalama 150 turist buraya gelip köpekbalıklarını ziyaret ediyorlar" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?