1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köpeklere belediye sahip çıktı

Antalya'nın Kemer İlçesinde tatil yapan yazlıkçıların bir yaz boyunca besledikten sonra sokağa terk ettiği köpeklere belediye tarafından kurulan barınma evi sahip çıkıyor

Kemer Belediyesi tarafından kurulan köpek barınma evinde, çoğunlukla bölgeye yazlık için geldikten sonra tatil dönüşü bırakıp gittiği köpekler yer alıyor. Aslanbucak Mahallesi'nde bulunan ve halen 90'a yakın köpeğin bulunduğu merkezde, bir veteriner ve 3 personel görev yapıyor.

Gerektiğinde ameliyatların da yapılabildiği merkezde, karantinaya hazırlık, hamile hayvan bölümü, yenidoğan bölümü, muayenehane gibi bölümler bulunuyor. Hayvanların yaz sıcağından etkilenmemesi için sezonda yağmurlama sisteminin de bulunduğu merkezdeki köpekler, birilerinin gelip kendini sahiplenmesini bekliyor.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü ile ilgili yaptığı açıklamada, hayvanları uzaktan sevmenin yeterli olmadığını belirterek, "Hayvanları uzaktan herkes sevebilir. Önemli olan onlara sahip çıkmaktır. Şu an bizim himayemizde 90 köpek var. Bunların arasında çok değerli cinsler de var. Sadece Kemer değil, herkese çağrıda bulunuyoruz. Aslanbucak Mahallesi'nde bulunan barınma evimize gelip istedikleri köpeği seçip alabilirler. Bir hayvanla birlikte yaşayabilmek, onun sorumluluğunu taşıyabilmek, gelişmişliğin de göstergesidir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:23:47
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 11:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?