7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Köpekleri taradı!

Antalya'nın göbeğinde bir kişi sabah saatlerinde tüfekle 3 köpeği katletti. 

Uncalı Molla Yusuf Mahallesi 1387 Sokak'ta oturanlar, önceki gün 07.00 sıralarında silah sesleriyle pencerelere, balkonlara koşuşturdu. Mahalleli, 3 köpeğin katledilmesine tanık oldu. O sırada okula giden öğrenciler de hayvanların acı içinde can çekiştiğini görünce gözyaşlarını tutamadı, bazıları fenalık geçirdi. 

Mahalle sakinlerinden Ayla Çoban, katliamı yapan kişinin komşuları H.A. olduğunu ileri sürdü. Komşusunun elinde tüfek olduğu için korkup müdahale edemediklerini belirten Çoban olayı şöyle anlattı:

Komşumuz yaptı!
"Silah sesiyle balkona fırladık. H.A., iki köpeği vurmuştu. Dişi olan üçüncü köpek, silah sesinden ürküp birkaç adım uzaklaştı. Ancak sonra geri dönüp can çekişen diğer ikisini kokladı. H.A. ona da ateş etti. Zavallı hayvan kanlar içinde yere yığıldı." 

Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç'in girişimleriyle Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden gelen veteriner hekim, 3 köpeğin ateşli silahla vurulduğunu tutanakla belirleyip gitti. Köpek katliamını yapan komşularından şikâyetçi olacaklarını söyleyen semt sakinleri, Konyaaltı İlköğretim Okulu'na 15, Emniyet Müdürlüğü ek binasına 50 metre uzaklıkta meydana gelen olaya hiçbir güvenlik görevlisinin müdahale etmemesini de eleştirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 19:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?