21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Köpeklerin saldırdığı turist yaralandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşanan Pitbull vahşetinin ardından, bugün de Avusturyalı bir turist sokakta yaşayan ve vatandaşlar tarafından beslenen köpekler tarafından ayağından ısırıldı. Turist kendini ısıran köpeği 10 gün boyunca karantinada tutulması için aramaya başladı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde İngiliz turistin Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramasının ardından bugün de ilçeden ev alarak yerleşen Avusturyalı bir turist bisikletle gezerken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Ayağından feci şekilde yaralanan Walter Helgman(68) adlı turist hastanede yapılan muayenesinin ardından Alanya Belediyesi veterineri Yakup Mecek'ten köpeğin yakalanarak 10 gün karantinada tutulması için yardım istedi. Her gün Dinek mevkii Esenler Mahallesi'nde bisikletle gezdiğini, her seferinde bu bölgede sokak köpeklerinin kendisine havladığını söyleyen Helgman, "Ancak bugün havlamakla kalmayıp bir köpek ayağımdan ısırdı. Hastaneye giderek iğne yaptırdım ancak köpeğin 10 gün boyunca karantinada kalması gerekiyor. Bu nedenle köpeğin yakalanması gerekiyor" dedi.

Veteriner Yakup Mecek, belediye görevlilerini turistlerle birlikte bölgeye göndererek köpeğin yakalanması talimatı verdi. Walter Helgman, köpeğin o bölgede bulunan bir aileye ait olduğunu söyledi. Olay yerine gidildiğinde bir binanın altında 4 köpek bulunurken, turisti ısıran köpeğe rastlanmadı. Belediye görevlisi bina sakinlerine köpeği bulmaları gerektiğini, 10 günlük karantinanın ardından tekrar aynı yere bırakılacağını söyledi.

Bunun üzerine bina sakinleri 4 köpekten başka hayvan olmadığını ileri sürdü. Walter Helgman ise bina sakinlerinin korktukları için köpeği sakladıklarını iddia etti. Turist ve belediye görevlileri tarafından yapılan tüm aramalara rağmen söz konusu köpek bulunamadı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 13:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?