22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köprülü kavşak 120 gün içinde bitecek

Antalya kent merkezinde ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla büyükşehir belediyesi tarafından 4 bölgede başlatılan tünel geçişli köprülü kavşak inşaatları aralıksız sürüyor.

Tünel geçişli köprülü kavşakların söz verilen 120 gün içerisinde tamamlanacağı belirtildi.
24 Ekim 2004 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in de katılımıyla temelleri atılan köprülü kavşaklarda kazı çalışmaları tamamlanmak üzere. Kavşak inşaat alanlarında kazı, hafriyat, beton perde çalışmaları 24 saat kesintisiz devam ediyor. Antalya’da kilitlenen trafik akışını rahatlatmak amacıyla birbirine entegre halde planlanan tünel geçişli kavşak çalışmalarında, bu ay sonundan itibaren tünel bölümlerinin kirişleri konmaya başlanacak.

Çalışmaları yerinde izleyen Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel, Antalya Anakent Acil Eylem Planı’na dikkat çekerek, seçimlerde verilen sözlerin birer birer yerine getirildiğini söyledi. Köprülü kavşakların 120 gün içerisinde tamamlanacağını ve ulaşım sorununun en kısa zamanda ortadan kaldırılacağını belirten Başkan Türel, "2004 yılı avam projeleri 80 trilyon lirayı buluyor. Bu projelerle kentte turizm 12 aya yayılacak. Antalya’yı değiştirmeye kararlıyız. Antalyalılar daha büyük projelere de alışacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 17:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?