21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Köpük partisi davası başladı

Antalya'da 22 Temmuzda 5 yıldızlı bir otelde köpük partisinde elektrik akımına kapılarak 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak açılan dava Antalya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

İlk duruşmada tutuklu olarak yargılanan 1 kişi ve tutuksuz yargılanan 2 kişi hakim karşısına çıktı. Duruşma sonunda köpük makinesi sorumlusunun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

Antalya'da 22 Temmuzda 5 yıldızlı bir otelde köpük partisinde elektrik akımına kapılarak ikisi İsrail uyruklu 3 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 1'i tutuklu 3 kişi hakim karşısına çıktı. Mahkemede savunmasını yapan köpük makinesi sorumlusu Tuncay D., Otel yetkililerinin köpük makinesini helikopter pistine kurmasını istediklerini belirterek, "Yetkililer ile birlikte helikopter pistine giderek köpük makinesini kurdum. İnsanlar eğlenmeye başladı. İnsanların eğlenmesi ile birlikte bazı çocuklar ve otel müşterileri köpük makinesinin yanına gelmek istediler. Ben de köpük makinesini kapattım. Kısa bir süre sonra animasyon şefi ve güvenlik görevlileri eğlenen insanları köpük makinesinin yanından uzaklaştırdılar. Daha sonra tekrar köpük makinesini çalıştırdım. Animasyon şefi bana 4 tekerlekli satıcı arabası getirerek köpük makinesini bunun üzerine koymamı istedi. Bend e bunu kabul etmedim. Daha sonra animasyon şefi çekmiş olduğum güvenlik şeridini kopararak gitti. Ondan sonra da eğlenen vatandaşlar köpük makinesinin yanına geldiler. Bu sırada oldu bütün olaylar" dedi.

Olay günü hayatını kaybeden animasyon görevlisi Fikret Şakacı'nın babası Sami Şakacı ise olaydan bir gün önce Fikret'in kendisini aradığını belirterek, "Kendisinin otelde işe başladığını söyledi. Ertesi gün ise ölüm haberini aldım. Sanıkların tümü bir diğerini suçlayarak kusursuz olduklarını belirtiyor. Ölen çocuğum mu kusurludur. Ben bunu anlayamadım" diye konuştu.

Duruşmaya katılan Tuncay D.'nin avukatı müvekkilinin serbest bırakılması istedi. Duruşmaya 2 dakika ara veren mahkeme heyeti sanıklardan Tuncay D.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına ve duruşmanın da 4 Aralık 2008 tarihe ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran olayda hayatını kaybeden Fikret Şakacı'nın babası Sami Şakacı, çok üzgün olduğunu belirterek, "Bence köpük makinesini kullanan çocuk değil otel suçludur. Asıl suçlu onlardır" ifadelerinde bulundu.

Otel Genel Müdürü Mehmet Y. ise basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:43:26
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?