22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köpük partisi sanıklarına 15 yıl istendi

ANTALYA’da 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı "köpük partisi" kazasında, bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından Antalya Cumhuriyet Savcısı Adem Eryılmaz, sanıklar hakkında 15’er yıl hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede, köpük makinesini çalıştıran Tuncay Duran, şirketin sahibi Erol Kabaca ve otel genel müdürü Mehmet Yılmaz’ın kusurlu oldukları belirtildi. İfadede Tuncay Duran’ın köpük makinesini çalıştırırken alkollü olduğu da ifade edildi.

Savcı Eryılmaz, Duran, Kabaca ve Yılmaz’ın "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak"tan 3 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti. Sanıkların yargılanmalarına Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Eylül ayında başlanacak.

Kundu bölgesindeki 5 yıldızlı Venezia Palace Otel’de 22 Temmuz gecesi düzenlenen köpük partisinde elektrik kaçağı sonucu meydana gelen olayda, animatör 22 yaşındaki Fikret Şakacı, İsrailli kardeşler 18 yaşındaki Shay Hakim ile 14 yaşındaki Nır Hakim yaşamını yitirmiş, makine operatörü Tuncay Duran ve Kazakistanlı Lanin Georgiy de yaralanmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 10:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?